Вишиванка - код українського народу

Всесвітній день вишиванки - молоде свято. Відзначати його почали лише в 2006 році, але за цей час воно стало дуже популярним, до того ж не тільки у нас, в Україні, а й за кордоном. Щорічно в Україні його відзначають у третій четвер травня. Тож, 18 травня лубенці відзначили День вишиванки.

Біля кінотеатру «Київська Русь» цього дня зібралися кращі творчі колективи Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради, студенти та викладачі Луганського національного університету, батьки і діти, лубенці та гості нашого міста.

Для кожного українця вишиванка — це не просто символ, який довершує унікальну картину його зв’язку із рідною землею. Насамперед це жива віра, невидимий клапан серця, завдяки якому воно б’ється, незважаючи на усі історичні перипетії, війни та труднощі. Вишиванка — код нашого народу, його традицій та історії, а також нескорений живий дух, сповнений культурної багатогранності. В обставинах сьогодення для всіх Українців це свято набуває особливої значимості, адже вишиванка – це предмет гордості Українців, традиція, яка передавалася з покоління в покоління попри численні утиски української культури.

Про це йшлося у кожному виступі талановитих самодіяльних артистів. А вони співали й танцювали, показували обрядові дійства і виходили на подіум моделями у вишиванках.

Під час заходу відбулися майстер-класи з дітьми та дорослими, де можна було виготовити паперові вишиванки та іншу українську символіку. Працювала фотозона, а дітлахів розважала ростова лялька у вишиванці,

Другий рік – День вишиванки – вже не просто мирне свято.

Але, віримо, що не за горами той день, коли українці зможуть зняти камуфляж та всією країною одягнути вишиванки, щоб відсвяткувати перемогу!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови