Краєзнавчому музею у Вовчику – 75!

Ювілейну дату відзначає цьогоріч Вовчицький краєзнавчий музей ім. І.І.Саєнка Лубенської міської ради, чий вік налічив вже 75 років. Заснована в 1948 році невелика музейна кімната в школі перетворилася на один із кращих сільських музеїв України.

Щиро вітав музейників начальник Управління культури і мистецтв Юрій Литовченко. Сільське музейництво – це ексклюзивно, цікаво й на часі саме зараз, коли Україна на устах у всього світу, - зазначив він та побажав селу та музею розвитку і процвітання. Про проблеми та успіхи музею розповіла староста Ольга Козловська, яка всіляко підтримує всі ініціативи молодої очільниці Євгенії Нестеренко.

Не забули і минулих заслуг. Немало гарних слів було сказано про засновника музею Івана Івановича Саєнка, справи та починання якого годі й перелічити: це і музей, і кіностудія, і географічний гурток і багато всього цікавого, що залишилося нам у спадок. Споглядаючи прекрасну двоповерхову будівлю музею, кожен вдячно згадував колишнього голову колгоспу Калініченка Михайла Григоровича, який і донині користується повагою у громаді.

Гурт «Бабусеньки» та колектив «Чарівниця» філії Вовчицький СБК заворожували прекрасним співом. У контексті сьогодення у програму заходу дуже гармонійно виглядав виступ вихованців рою «Сіроманці» куреня імені Андрія Жука місцевого освітнього закладу.

Гарним знаменням для музею став довгоочікуваний дощ, що зашелестів просто під час заходу. Та люди не розійшлися, а розмаїтою вервечкою потяглися до музею, де їх зустріли школярі з цікавою екскурсією.

75 років у межах людського життя - це ціла вічність, сповнена великих поривань, перемог та поразок, плідної праці, напружених, але радісних буднів. У межах історії - це вік поважний і солідний, але водночас - ще зовсім юний, сприятливий для впевненого кроку вперед, стрімкого лету до нових звершень! Успіхів тобі, музею!

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови