«Патронат – швидка сімейна допомога»

Лубенський міський центр соціальних служб продовжує проводити інформаційну кампанію на базі Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості з метою сприяння розвитку обізнаності населення щодо сучасних форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тож днями фахівцем із соціальної роботи Тамілою Дідик проведено групову онлайн консультацію на тему «Патронат – швидка сімейна допомога».

Учасники семінару ознайомились з особливостями створення та функціонування патронатних сімей, принципами надання послуги патронату над дитиною та умовами отримання державної матеріальної підтримки таких родин. Під час спілкування з учасниками фахівець центру зазначила, що сімейне оточення для дитини – це найголовніший аспект, який сприяє можливості перебувати у безпечних умовах, не втрачаючи відчуття родинного затишку та турботи й саме тому пріоритетним завданням у сфері розвитку сімейних форм влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування є формування позитивної позиції мешканців громади з питань розв’язання проблем соціального сирітства в Україні.

Слухачі активно долучились до тематичного обговорення та мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо умов проходження навчання у кандидати патронатних вихователів.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови