Дітям громади - мирне та щасливе майбутнє!

1 червня традиційно відзначається Міжнародний День захисту дітей. Святкові заходи з цієї нагоди відбулися і на території нашої громади, попри те, що упродовж дня тривожні сигнали повітряних тривог лунали неодноразово.

Організовані заходи на тлі загальних подій, непростого сьогодення, для нашої дітвори стало справжнім світлим і добрим моментом та дарували щирі емоції радості, захвату, захоплення і навіть щастя. Бо саме ці почуття викликали чисельні патріотичні майстер-класи з виготовлення оберегів та сувенірів, різних поробок у національному стилі, малюнок на асфальті, а також процес малювання кольоровими фарбами, креативні фотозони та інші цікаві задуми організаторів свята. Все це відбувалося з 9 години ранку у Дитячому парку ім.О.Донченка та на стадіоні дитячого парку, де найменших мешканців громади приваблювала інтерактивна локація «Долоньки доброти», жваві естафети, спортивні змагання, ритмічні танцювальні рухи та інші розваги.

Об 11.00 годині дитяче свято продовжилося у Центральному парку культури і відпочинку, де маленькі артисти запросили на концертно-розважальну програму «Дитяча посмішка незламної країни влучає точно у серця!». Поряд розгорнувся справжній парад професій за участю працівників Лубенського РВП ГУ НПУ в Полтавській області, Лубенського РВ ГУ ДСНС України та служби екстреної медичної допомоги. Охочі та цікаві до всього хлопчики та дівчатка мали змогу поспілкуватися з пожежниками, працівниками поліції та медиками, а також посидіти в службовому автомобілі та сфотографуватися на пам’ять.

Біля фонтану, на імпровізованій сцені, обдаровані діти громади - вихованці творчих колективів Центру культури і дозвілля, дарували свої таланти, виконуючи пісні та хореографічні композиції. Неподалік, у затінку дерев, можна було побачити роботи вихованців мистецької школи, практичні заняття просто неба та майстер-клас ліплення з глини. Свої локації розгорнула дитяча та Публічна бібліотека ім. В.Малика, що також привертало увагу юних читачів та гостей свята.

Привітав майбутній цвіт нації, найбільшу надію та втіху України – дітей, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Він побажав малечі зростати в мирі та злагоді, адже дитинство має бути щасливим. Також Олександр Петрович зауважив, що можливістю відзначати таке свято в умовах війни ми завдячуємо нашим мужнім воїнам ЗСУ, добровольцям, численним патріотам, які день у день захищають рідні землі від ворога.

Протягом дня тематичні заходи відбулися і в сільських закладах культури Лубенської ТГ.

Організували таке яскраве свято для найменших мешканців Лубенщини: влада громади, фахівці відділу сім’ї, молоді та спорту, служба у справах дітей, Лубенський міський центр соціальних служб, Управління культури та мистецтв, Управління освіти та загальноосвітні навчальні заклади.

Долучилися також до організації незабутнього свята, аби воно було справді радісним та запам’яталося малечі, БФ «Благодар життя», мобільна бригада «Посмішка ЮА», КП «Парки Посулля», взяла участь Спілка жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України», інші меценати та благодійники.

Найулюбленіші ласощі для дітвори – смачне морозиво, надали торгові марки «Лімо», «Три ведмеді», «Гармонія» та «Макс холод», за підтримки ФОП Юрія Ващенка.

Відвідали дитячі заходи представники влади громади, працівники відділів та служб органів самоврядування, депутати, цілі родини та гості Лубенщини.

А головне - навкруги світилися щирі дитячі очі та широкі просмішки тих, заради кого дорослі влаштували це незабутнє свято. Тож миру вам та щасливого зростання на звільненій Україні, діти нашої громади!

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови