Вчимося діяти під час евакуації

31 травня завдяки злагодженій співпраці представників Благодійної організації «БФ «MELEK», виконавчого комітету Лубенської міської ради та Лубенського районного управління ГУ ДСНС України у Лубенському лісотехнічному фаховому коледжі відбувся інформаційно-розʼяснювальний захід «Дії населення під час евакуації» .

Нагадаємо, що Благодійний фонд «MELEK» став переможцем у конкурсі «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва», який був організований міжнародною неурядовою некомерційною організацією Center for Civilians in Conflict (CIVIC). Саме завдяки проєкту «Відновлення системи оповіщення населення на території Лубенської територіальної громади» мешканці, внутрішньо переміщені особи та гості міста стали більш обізнаними стосовно сигналів оповіщення (інформування) про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації та алгоритму дій під час евакуації, а значить більш захищеними.    

З метою забезпечення інформування внутрішньо переміщених осіб, які компактно проживають у гуртожитку лісотехнічного фахового коледжу, співробітників та студентів цього закладу, представники ДСНС та сектору з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно провели інформаційно-розʼяснювальну роботу щодо видів сигналів сирени під час повітряної тривоги та алгоритму дій під час евакуації. Фахівці закликали слухачів берегти своє життя, не ігнорувати дані сигнали та наголосили на важливості дотримання правил дій під час евакуації. Для кращого сприйняття інформації та можливості її використання у подальшому було розповсюджено інформативну листівку «Дії населення під час проведення евакуації», яку було розроблено завдяки підтримці CIVIC у межах проєкту «Відновлення системи оповіщення населення на території Лубенської територіальної громади».

Зберегти життя кожного мешканця громади – головне завдання для представників місцевого самоврядування, рятувальників ДСНС та працівників Благодійної організації «БФ «MELEK». Ми щиро вдячні міжнародній неурядовій некомерційній організації Center for Civilians in Conflict (CIVIC), організаторам та учасникам проведеного заходу за інформативну, змістовну та вкрай необхідну роботу. Наші спільні зусилля обов’язково принесуть очікувану перемогу!    

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови