Новий автомобіль для допомоги постраждалим від домашнього насильства

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства у Лубенській територіальній громаді відтепер працює на сучасному автомобілі, який допоможе діставатися навіть у найбільш віддалені райони громади. 

2 червня Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) передав автомобіль, наданий урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), за підтримки уряду України, місцевому партнеру БО «БФ «Посмішка ЮА». При передачі автомобіля була присутня заступник Лубенського міського голови Ірина Харченко,  голова Фонду «Посмішка ЮА» Вікторія Вєсєлкова; офіцер безпеки мобільних бригад Олексій Федосєєв, координатор  роботи мобільних бригад у Полтавській та Запорізькій областях Тетяна Велика та відповідні соціальні служби міської ради.

Цей транспортний засіб допоможе мобільним бригадам соціально-психологічної допомоги UNFPA продовжувати підтримувати постраждалих від гендерно зумовленого насильства (ГЗН) і домашнього насильства в Лубенській територіальній громаді.

Наразі по всій Україні працює 100 мобільних бригад, які надають безоплатну соціально-психологічну допомогу постраждалим від ГЗН та, за потреби, направляють їх до інших спеціалізованих служб. Мобільні бригади підтримують людей також у віддалених і важкодоступних районах, поблизу лінії фронту на сході та півдні України, а також перевозять постраждалих від домашнього насильства та ГЗН для отримання допомоги та послуг.

Крім того, мобільні групи проводять інформаційно-просвітницьку діяльність, зокрема надають інформацію про права, доступні послуги, а також конфіденційні та орієнтовані на постраждалих варіанти підтримки. Станом на травень 2023 року вони відповіли на понад 100 000 запитів про допомогу, у тому числі щодо випадків домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства.

Мобільні бригади працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України.

Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Данії, Фінляндії та Гуманітарного Фонду для України (UHF).

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови