Зустріч ініціативної групи зі створення «Ради ВПО» в Лубенській громаді

2 червня відбулася зустріч ініціативної групи зі створення «Ради ВПО» в Лубенській територіальній громаді, що проводилася у рамках  роєкту: "Посилення участі внутрішньо переміщених осіб у демократичних процесах місцевого самоврядування", за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Нагадаємо, що "Рада ВПО” – це консультативно-дорадчий, репрезентативний та посередницький орган, до складу якого входять внутрішньо переміщені особи, які є громадянами України, особи, які досягли 18-річного віку  та громадяни, які представляють інтереси ВПО – мешканців певної територіальної громади.

Упродовж обговорення актуальності створення “Рада ВПО”, присутні обговорили функції такого посередницького органу, а це: можливість долучатися до розробки та реалізації регіональних та місцевих політик, участь у здійсненні місцевого самоврядування.

Крім того, “Рада ВПО” дає можливість людям, які через війну переїхали в інше місто чи регіон України, стати повноцінними учасниками економічного та громадського життя в містах і селах, де тепер мешкають.

За результатами проведення зустрічі ініціативної групи прийнято проєкт Положення про Раду ВПО, який буде запропоновано для затвердження Лубенському міському голові.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови