Чекаємо з полону. Віримо в краще.

Так сталося, що з 2018 року війна й новітня історія України пов’язали Лубни з Військово-Морськими Силами. Малий броньований артилерійський катер отримав назву «Лубни» і став боронити морські кордони держави. Спочатку у Чорному, а згодом в Азовському морі. З того часу лубенці стали друзями й помічниками екіпажа цього катера.

Молоді моряки були гостями нашого міста, ми відвідували їх на бойовому чергуванні, вітали, передавали подарунки й допомогу, листувалися й спілкувалися. За цей час з багатьма членами екіпажу лубенці  стали друзями, знали членів сімей, товаришували. Переважна більшість їх і зараз боронять Україну у складі різних військових підрозділів. На жаль, є серед них і ті, хто вже не побачить Перемогу…

У лютому 2022 року катер «Лубни» стояв у порту Маріуполя. Екіпаж, за наказом командування, приєднався до інших оборонців міста і до останнього боровся, перебуваючи на «Азовсталі». Разом з усіма змушені були здатися в полон.  Останню звістку від командира катера, лейтенанта Владислава Геріха лубенці отримали 14 квітня 2022 року. Вона була коротенька: «Ми живі». З того часу зв’язок втрачено. Знаємо, що на момент виходу з «Азовсталі» хлопці були живі. Щоразу вивчаючи списки  тих, кого визволили, з надією шукали знайомі прізвища. На жаль….

Нещодавно на адресу Лубенської міської ради надійшов лист від дружини командира катера Наталії Геріх. У ньому вона зокрема пише: «Вже рік, як екіпаж катера  знаходиться у полоні і за цей час нікого не було звільнено. Мешканці Лубен завжди дуже допомагали катеру «Лубни», були великою підтримкою, за що екіпаж був і є вдячний!». Наталія звернулася з проханням підтримати моряків і розмістити у місті білборд на їх підтримку.

Від сьогодні  білборд за макетом рідних військових моряків розміщено у нашому місті. Це найменше, що ми можемо зробити для них. Найголовніше ж – не забувати, що вони боронили і нас, підтримувати їх сім’ї і твердо вірити у Перемогу України та швидке і щасливе звільнення справжніх і мужніх героїв-моряків.

Нехай наша глибока віра і спільні молитви допоможуть екіпажу малого броньованого артилерійського катера «Лубни» вистояти і якомога швидше повернутися додому.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови