"Погляд" Володимира Пашкевича

Надзвичайно тепла, піднесена і натхненна атмосфера панувала 16 червня у Галереї образотворчого мистецтва. Тут відбулося відкриття персональної виставки під назвою «Погляд»  лубенського художника, члена національної спілки художників України, лауреата літературно – мистецької премії імені Василя Симоненка, нагородженого  відзнакою «Волонтер України», почесною нагородою літоб’єднання імені О.Донченка «Слава України ІVступеня»  Володимира Пашкевича.

На виставці Володимира Пашкевича представлено 55 робіт, які розміщені у великій та малій залах галереї. Кожна робота написана художником у певний період часу, але жодну роботу автор не підписав. Бо, як говорить він сам, кожен повинен подивитися на неї своїм поглядом і знайти своє бачення, всій філософський зміст.  

Маючи талант та бажання малювати з самого дитинства, все своє життя Володимир самостійно освоював різні техніки живопису та декоративно – ужиткового мистецтва, а саме: різьблення по дереву, карбування по металу, монументальне мистецтво, спробував себе у різних жанрах.

В Лубнах Володимир Олексійович заснував приватну художню майстерню з портретних та графічних робіт на граніті. У його творчому доробку є роботи, які виконані на честь видатних особистостей нашого краю. Це – меморіальні дошки відомому українському письменнику Григору Тютюннику, письменнику Петру Лубенському, лікарю – хірургу, колишньому начальнику обласного госпіталю для ветеранів війни Віктору Кравецькому.  Володимир Олексійович брав участь у створенні пам’ятного знаку воїнам – лубенцям, які загинули під час бойових дій проти російської військової агресії.

Як художник Володимир Пашкевич працює зараз у різних жанрах.

Автор віддає перевагу пейзажним полотнам, на яких зображує українську природу, краєвиди Лубенщини.Є у його доробку Біблійні сюжети.

Звісно, війна змінила кожного з нас, змусила зробити переоцінку поглядів та цінностей. У автора з’явилися нові сюжети, пов’язані з війною, захисниками, політиками.

Як сказав у розмові Володимир Олексійович, всі сюжети полотен – документальні, не вигадані.

Художника тепло й сердечно привітали Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, Заслужений діяч мистецтв України, член НСХУ, голова правління Полтавської обласної організації Національної спілки художників України, доцент Юрій Самойленко, начальник Управління культури та мистецтв Юрій Литовченко. Особливо зворушливим був виступ онучки художника, талановитої Юлії Власенко.

Вітали колегу по творчому цеху і дякували за роботу лубенські художники, митці з навколишніх населених пунктів, творча інтелігенція. А сам Володимир Олексійович подарував свої роботи Лубенському краєзнавчому музею та Публічній бібліотеці імені Володимира Малика.

Гості мали змогу пройти виставковими залами галереї, насолодитися творчістю та поспілкуватись з автором. А протягом всієї творчої зустрічі свій талант відвідувачам дарувала викладач Лубенської мистецької школи Ірина Гордієнко.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови