Відлуння Тарасових днів на Лубенщині

З нагоди відзначення 207- річниці від Дня народження великого генія українського народу, поета і пророка Тараса Шевченка, у багатьох сільських населених пунктах Лубенської громади було організовано та проведено тематичні заходи. За своє коротке життя він зробив неоціненний внесок у розвиток української культури, залишивши спадщину в літературі й художньому світі.

 5 березня працівники Березотіцької сільської бібліотеки підготували та провели для своїх  постійних користувачів літературно- поетичну подорож "Спасибі, прадіде Тарасе, за те, що ти навчив любити Україну".  Учні читали вірші Тараса Шевченка, переглянули відеопрезентацію "Дітям про Тараса Шевченка", взяли активну участь в ігровому блоці "Супераси про Тараса". Захід проведено з метою розкриття величі його таланту, виховання національної гідності, патріотизму, гордості за великого поета.

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана його слава, велич і національна гордість. Саме таким для України є ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч увесь світ відзначає 207 річницю від дня народження генія. 

З цієї нагоди працівники Березотіцької сільської бібліотеки підготували та провели для своїх  постійних користувачів літературно поетичну подорож  "Спасибі, прадіде Тарасе, за те, що ти навчив любити Україну". Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті для відвідувачів у книгозбірні   розгорнуто книжкову викладку  "Є в Шевченка народження дата дати смерті у нього нема". Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

6 березня у Тишківській сільській бібліотеці відбулася літературна година «Жінки у житті Шевченка». Бібліотекарка Галина Орел розповіла про деякі подробиці особистого життя Кобзаря, про жінок, які, зустрічалися на його шляху.

На книжковій викладці були представлені твори Шевченка, матеріали із періодичних видань, які розповідають про кохання та вплив жінок на долю Шевченка. Особливо зацікавила присутніх розповідь про останнє кохання Тараса – Ликеру Полусмак.

Діана Лехуш, Анастасія Орел, Наталія Андраціон прочитали вірші Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Наталі Баклай присвячені останньому коханню великого поета.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови