Вітаємо з Днем Конституції України!

28 червня відзначаємо 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне та правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права.

Сьогодні Конституція – ядро нацiональної правової системи України. Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність. Адже наша Конституція справді зорієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою. Такою вона є, зокрема, тому, що, попри досвід життя в тоталітарній системі та наявність колоніального минулого, українським землям був властивий пошук норм і засад, які б регулювали взаємодію між населенням і владою. Власне, це також робить нас частиною Європи та істотно відрізняє від Росії.

У ці важкі дні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по-новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. Основний Закон є ядром консолідації Українського народу.

Незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу ми вкотре відстоюємо у збройній боротьбі проти московської агресії. Московська влада робила і робить спроби привласнити українську історію, знищити наші надбання, культуру, наших людей, дітей, майбутнє.

Нині усі громадяни України, які чинять спротив російському вторгненню, виконують конституційний обов’язок. Ми разом успішно протистоїмо агресору, що зневажає юридичні норми, міжнародне право. За підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу, за якою неминуче настане притягнення до справедливої відповідальності держави-терориста.

Тож з нагоди визначного державного свята бажаємо усім мешканцям Лубенської громади гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, всього того, що дає та гарантує нам Конституція і високе звання громадянина Української держави.

Хай неминуча перемога та настання миру і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї. І нехай демократичні засади, що були закріплені Конституцією, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності завжди панує на звільненій від ворога, конституційній державі.

З Днем Конституції України!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови