Новий етап співпраці з ПРООН

27 червня у залі засідань виконавчого комітету відбулася чергова зустріч Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лубенської територіальної громади, яка була створена ще у листопаді 2022 року, з представниками Програми розвитку ООН.

Засідання очолила заступник Лубенського міського голови, заступник голови робочої групи Ірина Харченко, яка представила присутніх та наголосила на тому, що робоча група є «живим організмом», який постійно змінюється, тому на цій зустрічі присутні дійсно небайдужі представники громади, які щиро вболівають за її майбутнє.

Програму розвитку ООН представляв вже відомий нам за попередньою співпрацею фахівець проєкту Еміль Коренєв, який познайомив присутніх з новим спеціалістом з мобілізації громад Іриною Іщенко, яка відтепер буде працювати з нашою громадою. Співпраця ж з паном Емілем також буде продовжуватися, але за іншим напрямком.

Під час зустрічі було ознайомлено присутніх з основними напрямками підтримки організацій громадянського суспільства: конкурс міні-грантів, грантовий конкурс та різноманітні навчання і просвітницькі заходи для громадськості.

Пан Еміль наголосив на тому, що робоча група є своєрідною «точкою входу» для будь-якої ініціативи, завдяки якій громадські організації отримують підтримку та реалізацію. Він зазначив, що ефективне  використання інструментів робочої групи може створити нові партнерства та відкрити нові можливості для громади.

Крім того, напрями своєї діяльності та перспективи майбутньої співпраці презентувала пані Маріам Полоян - комунікаційна менеджерка проєкту «Створення та розвиток потенціалу робочих груп із громадської безпеки та відновлення у партнерських громадах Полтавської області», що впроваджується Асоціацією учасницького розвитку громад за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Співпраця Лубенської територіальної громади з ПРООН є тривалою і різносторонньою. Так, чотири проєкти від неурядових громадських організацій нашої громади пройшли конкурсний відбір міні-ініціатив і на даний час фахівцями проєкту ведуться підготовчі роботи до їх реалізації.

Сподіваємося, що подальша співпраця відкриє для нашої громади нові можливості та перспективи і ще більше згуртує її мешканців.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови