У рамках фестивалю «Здоровʼя Fest»

8 липня до Лубенської міської бібліотеки для дорослих ім. В. Леонтовича завітала делегація бібліотекарів з різних куточків України: бібліотечні працівники з Дніпровщини, Межівської, Покровської територіальних громад, Диканьки, Запоріжжя, Сум, Полтави, Києва. Відрадно було побачити у книгозбірні і наукову журналістку, популяризаторку здорового способу життя Дарку Озерну. Звісно, головною метою гостини на Лубенщину став фестиваль «Здоров’я FEST», що проходить у рамках Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» та об’єднує територіальні громади України, установи, книгозбірні, що активують здоровий спосіб життя, прагнуть змін, інформують та навчають, націлюють книгою, різними активностями на   динамічний рух, правильне здорове харчування та змістовний відпочинок.

Тож доки на головній локації «Здоров’я Fest» у дитячому парку ім. Олеся Донченка розігрівалися місцеві танцювальні колективи аби показати гостям драйв, облаштовувалися цікаві локації, готувалися смаколики, групувалися поціновувачі йоготерапії, скандинавської ходьби, бібліотечні працівники з радістю зустрічали колег.

Наразі показали і розказали як живе книгозбірня. Про історію бібліотеки, минуле і сьогодення закладу, підтримку органів місцевого самоврядування проінформувала завідуюча бібліотеки Світлана Голуб. Говорили про руйнування стереотипів у питанні здоров’я, ділились досвідом щодо подарованих книг, як зробити їх трендовими та знайомилися з куточком здоров’я «Діємо для здоров`я», облаштованим у бібліотеці коштом участі в Україно-швейцарськомупроєктіДіємо для здоров‘я, ну і протестували медичне приладдя - складову куточку здоров’я.

Спілкувались щиро, бо у представників шкільних, публічних, національно-медичних, міських книгозбірень об’єднує любов до книги, ментального здоров’я та здорового способу життя, який пропагується у осередках духовності – бібліотеках.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови