Бібліотечна спільнота на «Здоров’я Fest»

8 липня бібліотечна спільнота Лубенської ТГ долучилась до фестивалю «Здоров’я Fest», що масштабно проходив у дитячому парку ім. Олеся Донченка. Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В.Леонтовича разом з Публічною бібліотекою ім. Володимира Малика представляла локацію «Бібліотечний куток», презентувавши мешканцям громади та гостям міста, а їх було звідусіль, книги про здоров’я та медичне обладнання, отримані у рамках проєкту «Охорона здоров’я через бібліотеку та літературу», ініційованим БФ «Бібліотечна країна» за підтримки українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Новий формат проведення дозвілля з руханками, батлами, фестами, спортивними завданнями на спритність зібрав та згуртував мешканців громади, молодь, учителів фізичної культури, тренерів, волонтерів. Постійна ротація учасників фестивалю, активістів здорового способу життя відбувалася і біля бібліотечної локації. Книги для себе тут знайшла і малеча, і старше покоління, і молодь. Перевіряли тиск, удосконалювали навички скандинавської ходьби, розминали кінцівки на масажному килимку та запрошували до книгозбірень, де на користувачів чекають сучасні книги про здоров’я.

До бібліотечної локації завітала і директорка Жива сучасна бібліотека – БФ «Бібліотечна країна» Люсьєна Шум. А подарунком учасникам фестивалю від БФ «Бібліотечна країна» стало живе спілкування з науковою журналісткою, біологинею, популяризаторкою здорового способу життя Даркою Озерною. Авторка книг про здоров’я «Ви це зможете», «Бути окей», «Книжка для дорослих», до речі, вони є у наших книгозбірнях, ділилася досвідом щодо правильного здорового харчування, надавши низку рекомендацій як встигати готувати здорову їжу, відмовившись від фастфуду, солодощів, як зацікавити малечу скуштувати корисне, а не шкідливе, та як старшому поколінню навчитися визначати пріоритети активного способу життя.

Тож інтелектуально збагатилися корисною інформацією, активно повболівали за учасників спортивних батлів, незабутньо провівши час на фестивалі, якому на заваді не став навіть літній дощ.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови