Добровольцям - уклін і слава!

14 березня Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, разом з представниками громади взяв участь у мітингу та покладанні квітів до пам'ятника воїнам, загиблим в АТО/ООС, з нагоди Дня українського добровольця. Участь у заході взяли також секретар міської ради Маргарита Комарова, радник міського голови, підполковник Сергій Сухина, працівники апарату самоврядування, представники громадських організацій, учасники АТО\ООС, військовослужбовці.

 

Не випадково обрано для відзначення саме цю дату, адже 14 березня 2014 року перші добровольці з Майдану Незалежності вирушили на тренувальну базу під Києвом, для формування першого українського добровольчого батальйону.

Як відомо, саме 2014 року військкомати країни зафіксували рекордну явку добровольців. Справжні чоловіки-патріоти (і жінки, до речі, також) приходили за покликом серця, не чекаючи на отримання повістки. Саме добровольці сприяли мобілізації сил в тилу, допомогли зібрати та озброїти армію.

Завдяки мужності наших синів, братів і чоловіків, земляків ми маємо чудовий приклад патріотизму, відданості національним інтересам та невичерпній любові до батьківщини, українські добровольці стали гордістю свого народу.

Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко біля пам'ятника воїнам, загиблим в АТО/ООС, згадав роль не лише добровольчих загонів, а й волонтерського руху.

Зворушливими і трепетними були спогади про військове братерство на передовій очільників організацій ветеранів АТО Лубенщини: Леоніда Шаблі, Олександра Клюшника, Костянтина Авсієвича та учасника АТО Костя Перекопного.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять про добровольців та захисників України, які загинули, захищаючи її суверенітет та територіальну цілісність. До пам'ятного знаку лягли живі квіти.

Настоятель церкви Усіх Святих Землі Української, о. Георгій (син якого також був добровольцем і загинув у зоні проведення АТО/ООС) склав заупокійну молитву за воїнами, які віддали життя за державність України.

Добровольцям - уклін і слава!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови