Привітали медиків громади з професійним святом

Цього року в Україні професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я - День медичного працівника, відзначається 27 липня. Відповідний указ №327/2023 "Про День медичних працівників" підписав 13 червня Президент Володимир Зеленський:"Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю: установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя - День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня", - йдеться у документі.

Проте у тих, хто обрав собі фах медичного працівника, свята та вихідні дні випадають дуже рідко. А з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, медики працюють без вихідних та понаднормово. Оперативна ситуація та кількість поранених на фронті стрімко змінюються, тому вони викладаються сповна, не рахуючись з власними інтересами.

Не менш важливу місію виконують медичні працівники на місцях, у лікувальних закладах громади, рятуючи життя поранений захисників, громадян та дітей, які постраждали внаслідок ворожих атак, ракетних обстрілів та руйнувань об’єктів критичної інфраструктури й тимчасово перебувають на Лубенщині, надаючи необхідні медичні послуги цивільному населенню тощо.

Крім того, наші героїчні лікарі, фельдшери, медсестри встигають займатися волонтерською роботою, благодійністю, наданням гуманітарної допомоги колегам, внутрішньо переміщеним особам з інших регіонів, зміцненню міжнародних партнерських зв’язків з дружніми європейськими країнами.

Саме про це говорилося на зустрічі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Харченко з медичними працівниками мережі лікувальних закладів Лубенської громади. Ірина Василівна часто спілкується з людьми в білих халатах, добре розуміє та знає потреби галузі та не стоїть осторонь будь-яких проблемних питань медицини.

Цього ж святкового дня на невеликих урочистостях з нагоди професійного свята заступник міського голови дякувала присутнім медичним працівникам Лубенщини, які міцно тримають свій фронт і щоденно, невтомно лікую, дарують надію, повертають здоров'я, рятують життя та роблять свій великий внесок у нашу спільну перемогу над ворогом.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови