Про стан води та радіаційний фон

Лубенський районний відокремлений підрозділ  державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» повідомляє, що його фахівцями з 15 травня систематично щотижнево здійснюється контроль якості води річки Сула в межах пляжу «Центральний» та зони відпочинку біля води"Водокачка". Станом на 4 серпня досліджено 24 проби води відкритих водойм.

За результатами останнього дослідження від 03.08.2023 р., вода відкритої водойми р. Сула в межах пляжу «Центральний» та зони відпочинку «Водокачка» відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, за виключенням кольору (жовтий). Цей показник води водойми є природного характеру і залежить від грунтів на яких знаходиться водойма.

Патогенної мікрофлори не виділено.

Фахівці стверджують, що вода р. Сула у межах нашої громади є безпечною для відпочинку населення.

Крім того Лубенського РВП ДУ «Полтавський ОЦКПХ МОЗ» продовжує здійснювати моніторингові дослідження потужності експозиційної дози гамма випромінювання в повітрі (радіаційного фону) щоденно, 3 рази на добу в контрольній точці спостереження м. Лубни, вул. Толстого, 14/26 (район медичного містечка).

Станом на 04.08.2023 року показник склав 0,120 мкЗв/год, що не перевищує середньомісячних фонових показників 0,110 мкЗв/год та відповідає значенню природного фону для нашої місцевості.

Всім мирних вихідних і хороших новин!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови