У терцентрі дбають про пенсіонерів, осіб з інвалідністю та переселенців

Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області за І півріччя надано багато різних видів соціальних послуг 1758 особам, а з них 405 - особи з інвалідністю. Соціальними послугами охоплено у сільській місцевості 584 підопічних.

Послуги відділення соціальної допомоги вдома надаються за місцем проживання 90 соціальними робітниками два рази на тиждень 898 одиноким, особам похилого віку та особам з інвалідністю, що проживають самотньо. В середньому, кожен соціальний робітник обслуговує у сільській місцевості – 8 підопічних, у місті – 12 .

При відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано послуги перукаря, швачки, взуттєвика, послуга з прання білизни та одягу – 980 особам похилого віку та особам з інвалідністю. Працює пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, які надаються підопічним з метою усунення обмежень життєдіяльності та підтримки їх в соціумі, а саме: інвалідні візки, палиці, милиці, ходунки та інше. Послугами прокату скористались 145 осіб.

Працівники територіального центру беруть участь у наданні допомоги внутрішньо-переміщеним особам. В період військового стану завдання працівників зберегти спокій та робити усе можливе для підняття духу нашим підопічним, надати їм підтримку і увагу, а також не залишити на одинці осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю, які приїхали із сусідніх областей.

На даний час на обслуговуванні у відділеннях територіального центру знаходиться 58 підопічних з-поміж переміщених осіб, які отримують соціально-побутові послуги соціальних робітників, перукаря, швачки, взуттєвика, також надано допомогу у влаштуванні до будинків-інтернатів.

З метою підтримки здоров’я та розвитку можливих захворювань людей похилого віку, медичними сестрами відділення денного перебування   надано послуги фізкабінету, тренажерного залу, лікувальної фізкультури, послуги релаксації та медитації. За перше півріччя надано таких послуг 363 пенсіонерам.

Маємо надію, що надання працівниками територіального центру соціальної допомоги та підтримки дозволять пережити складні часи жителям нашої громади.

    

Заступник директора терцентру

Жанна Даценко

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови