Відбулося чергове засідання Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

7 вересня у приміщенні виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося чергове засідання Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лубенської територіальної громади, яка створена ще у кінці 2022 року відповідно до базової угоди від 19 червня 1993 року між Урядом України та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН). Основною метою цієї робочої групи є обʼєднання зусиль громадськості, представників органів державної влади та місцевого самоврядування для виявлення, обговорення та пошуку шляхів вирішення проблем та усунення факторів, що негативно впливають на стан безпеки та соціальної згуртованості в Лубенській територіальній громаді.

До роботи робочої групи цього разу долучилися фахівчиня з мобілізації громад ПРООН Ірина Іщенко та представниця Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація учасницького розвитку громад» Маріам Полоян.

З вітальним словом звернулася до учасників зібрання заступник Лубенського міського голови та заступник голови робочої групи Ірина Харченко, яка подякувала представникам ПРООН за можливості співпраці та реалізації соціальних проєктів у громаді.

Ірина Іщенко ознайомила присутніх з ходом реалізації проєктів від громади, які були профінансовані ПРООН у рамках міні-ініціатив. Особливу увагу звернула на можливість громадських організацій взяти участь у конкурсі грантів, який проводиться Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Канади, за напрямом «Посилення громадської безпеки через взаємодію громад та ДСНС в громадах Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей». Також було обговорено подальші зустрічі робочих груп, що плануються на жовтень – листопад поточного року.

З результатами партисипативної оцінки потреб громад ознайомила членів робочої групи пані Маріам. Також повідомила, що триває робота по створенню спеціального телеграм-каналу з громадської безпеки та відновлення, який систематично наповнюватиметься інформацією та буде корисним для всіх членів робочих груп та мешканців громади.

Наприкінці зустрічі Ірина Харченко запевнила партнерів у готовності громади до співпраці та висловила сподівання, що неурядові громадські організації теж активно долучаться до цієї роботи.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови