Знову втрати... Горе у Лубенській родині... Сумуємо..

І знову горе, що крокує однією дорогою з війною, постукало у Лубенську родину.

10 вересня 2023 року, виконуючи бойове завдання із захисту території України, в районі населеного пункту Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області, виявивши мужність та героїзм, загинув наш земляк, солдат 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» ЛУК’ЯНЕНКО ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ.

Юрій Миколайович народився 11 квітня 1987 року у с. Березоточа, Лубенського району. Тут він закінчив 9 класів загальноосвітньої школи. Згодом у Лубенському професійному ліцеї здобув мирну будівничу спеціальність маляра-будівельника, штукатура.

У 2005-2006 роках проходив строкову службу у лавах Збройних Сил України. Після звільнення отримав спеціальну підготовку та працював в органах внутрішніх справ у м. Києві.  Проте, Юрій прагнув до нових знань і опанував спеціальність економіста в Київському Інституті бізнесу та технологій.

Війна, що розпочалася в Україні в 2014 році, знову покликала його до лав Збройних Сил. Підписавши контракт,  3 роки бере участь в антитерористичній операції на сході нашої батьківщини. Після демобілізації працював у судовій охороні м. Києва.

Звичайно, після повномасштабного вторгнення російських загарбників на землю України, Юрій Миколайович знову пішов захищати батьківщину зі зброєю в руках. Воював хоробро й самовіддано. У 2022 році був поранений, а в 2023 – контужений. Але кожного разу, після відновлення, ставав у стрій, щоб бути поруч з побратимами. У липні цього року Юрій Лук’яненко був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест». Раніше був нагороджений відзнакою - "Захисник Соледара", медаллю «За участь в антитерористичній операції», медаллю Української православної церкви Київського патріархату "За жертовність і любов до України" (2016 р), почесним нагрудним знаком начальника Генератьного штабу - головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня (2016 р.), медаллю "Захиснику Вітчизни" (січень 2023 р).  

У пам’яті всіх, хто знав Юрія він залишиться добрим, спокійним, привітним, людяним. Він завжди був відповідальним і добросовісним, стриманим і тактовним.  Мав особисту точку зору і був справжнім патріотом України.

Його буде дуже не вистачати родині: дружині і сину, мамі та батькові, братам, родичам та друзям. Наші щирі співчуття та доземний їм уклін за Героя, що поклав голову за нашу волю і незалежність.

Памֹ’ять про Лук’яненка Юрія Миколайовича буде жити у вдячних серцях земляків.

Царство Небесне мужньому воїну! Вічна йому пам’ять!

Панахида за загиблим ЛУК’ЯНЕНКОМ Юрієм Миколайовичем відбудеться 15 вересня об 11год. у Свято-Покровській Церкві с. Березоточа, церемонія прощання  - о 12 годині на цвинтарі цього села.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови