З Днем міста, шановні лубенці!

Шановні лубенці!

Дорогі земляки!

У ці вересневі дні Лубенщина традиційно набувала святковості. Адже ми, всі разом, відзначали День міста. Лубни святкували свій день народження. У цьому році мали б відзначити 1035-ту річницю заснування міста і 80-ту річницю вигнання нацистських окупантів з нашого краю у роки Другої світової війни.

На жаль, війна, яку веде український народ проти російських загарбників, вносить у наші плани й прагнення свій слід. Єдиним святом, яке принесло б радість лубенцям став би День нашої Перемоги! І ми обов’язково її дочекаємося.

Дочекаємося, бо поруч з тисячами українців нашу свободу й незалежність боронять наші земляки-лубенці – сміливі, незламні, хоробрі, професійні захисники, що воюють зараз у складі військових частин А7313, А4020, А4895, А4219, А2975 та багатьох інших. Наш спокій охороняють та допомагають деокупованим територіям працівники поліції, ДСНС, бійці ДФТГ №1, військові роти охорони та РТЦК та СП. Від імені всіх земляків дякую кожному і кожній. Саме завдяки їм, їх героїзму та самовідданості, ми маємо змогу відносно спокійно спати, навчати й виховувати дітей, збирати врожай та думати про майбутнє.

Ми схиляємо голови в жалобі за всіма українцями, хто загинув у роки Другої світової війни. Адже вигнання нацистів з України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні війська, національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (близько 100 тисяч вояків) і бійці на усіх інших фронтах світу.

Ми пишаємося військовослужбовцями нашого міста, які з перших днів повномасштабної російської агресії пішли захищати суверенітет та територіальну цілісність України. Своїм життям вписали золоті сторінки літопису Лубенщини Герої-земляки, які на щиті повернулись із поля бою.  Вічна їм пам'ять і наша глибока шана.

Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна у кінцевому підсумку закінчується у столиці агресора. Але здобутки на фронті не були б такими, якби не ваша, дорогі лубенці, підтримка. Сьогодні кожен з нас став волонтером і благодійником. Своєю працею, здібностями, талантом всі ми, як можемо, наближаємо Перемогу. Я вдячний всім, хто сіє й збирає хліб, виробляє промислову продукцію, вчить дітей і лікує людей, допомагає ближнім, надає послуги й створює настрій. Низький уклін всім, хто не втомився, не опустив руки, а знайшов сили та ресурси розширювати бізнес, створювати робочі місця та дбати про благоустрій. Тим, хто не залишився осторонь нашої спільної біди та доєднався до благодійності й допомоги і підставляє своє плече підтримки і бійцям Збройних Сил України, й мирному населенню, що постраждало від збройної агресії російської федерації.

Тільки разом, спільними зусиллями зможемо ми вигнати ворога з рідної землі і знову святкувати День міста радісно й щасливо.

Дякую всім мешканцям нашого славного Лубенського краю: працівникам підприємств, установ і організацій, депутатському корпусу, громадським об’єднанням, всім, хто вносить посильний вклад у розвиток рідного міста, віддає частку своєї любові до малої Батьківщини. Разом – ми сила, яка допомагає перемагати, творити, розвиватись і рухатись вперед.

Дорогі земляки! Я вклоняюся вам за вашу працю і таланти, розум і самовідданість, щирість і небайдужість.

Зичу всім доброго здоров’я, щастя, успіхів у всіх справах, достатку та родинного тепла. Хай ніколи не згасає зірка доброї вдачі, працелюбності та патріотизму. Нехай у кожній оселі панує лише добро та злагода,  кожна нова мить життя приносить радість.

І, головне й найважливіше – Перемоги нам і миру! Ось тоді й відсвяткуємо по-справжньому!

З повагою

Лубенський міський голова                 Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови