Триває інформаційна кампанія щодо сімейних форм виховання

Лубенський міський центр соціальних служб у постійній співпраці з Лубенською міськрайонною філією Полтавського обласного центру зайнятості продовжує проводити інформаційно-просвітницьку роботу серед незайнятого населення з метою підвищення обізнаності з питань, що є актуальними  сьогодні.

Провідним фахівцем із соціальної роботи Тамілою Дідик спільно з кар’єрним радником Юлією Наконечною проведено чергову групову онлайн-консультацію для безробітних громадян на тему «Надання послуги патронату над дитиною». Під час заходу учасники семінару коротко ознайомились із сучасними формами сімейного виховання, які впроваджені в Україні, а саме: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу, а також отримали детальну інформацію про порядок створення та функціонування сім’ї патронатного вихователя, влаштування і перебування дитини в такій родині відповідно до Постанови КМУ України від 10.05.2022 р. №581 «Про надання послуги патронату над дитиною в умовах воєнного стану».

Також фахівцем центру передано роздаткові матеріали (буклети) щодо послуги патронату над дитиною до інформаційного сектору центру зайнятості. Сподіваємось, що проведені тематичні заходи та поширення соціально-рекламної продукції стануть дієвими  інструментами для привернення уваги мешканців нашої громади до сприяння розвитку та збільшення альтернативних сімейних форм  виховання.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови