Лубенській санітарно-епідеміологічній службі - 100 років!

5 жовтня Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко привітав працівників Лубенського РВП ДУ "Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" зі 100-річчям від створення санітарно-епідеміологічної служби України.

На невеликому урочистому зібранні, що відбулося на території установи, до колег звернулася завідувачка закладу, депутат міської ради Юлія Діхтярь, яка привітала колектив з визначною датою напередодні відзначення професійного свята – Дня працівників державної санітарно-епідеміологічної служби.

Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, звертаючись до присутніх працівників закладу-ювіляра, згадав головні віхи його розвитку та становлення, починаючи з 1922 року, коли після підписання Декларації про санітарні організації в країні почали створювати санітарно-епідеміологічні станції.

Так, 1929-1930рр. ця медична установа у Лубнах була міжрайонною санітарною службою, що обслуговувала 16 районів до створення Державної санітарної інспекції у 1933 році. Згадав керівник громади й багатьох очільників закладу, з якими доводилося співпрацювати упродовж років.

Загалом служба району пережила різні етапи реорганізації – від самостійного СЕС до санепідвідділу при ЦРЛ, доки знову не була виокремлена в самостійну службу. Колектив райСЕС неодноразово був переможцем обласних змагань серед санепідемстанцій області, нагороджений різними почесними відзнаками. Свого часу тут проводилися показові заняття для медичних працівників, одноденні семінари-практики ВОЗ для лікарів Африки, Латинської Америки та деяких країн Західної Європи.

Тож подякувавши колективу за відданість справі та самовіддачу, з нагоди відзначення професійного свята та ювілейної річниці заснування закладу Олександр Петрович відзначив грамотами виконавчого комітету працівників санітарно-епідеміологічної служби громади: Тамару Давиденко, Ірину Андрійчук, Вячеслава Дьоміна, Тетяну Істоміну, Ігоря Бородавку та Анатолія Плотнікова.

Тож сьогодні Лубенський РВП ДУ "Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" зберігає власну історію, творить її сьогодення та вписує нові сторінки.

Коментарі  
Вітаю. Прошу Вас надати фахову думку з приводу законних підстав не вказувати дату виготовлення харчових продуктів їх фасування та кінцевий термін. По всій мережі магазинів "хвилинка" пропонуються продукти харчування, росфасовані їхньою мережею, такі як сир кисломолочний, усі полуфабрикати (пельмені, вареники і т.д.) риба, м'ясо, крупи, печиво, горішки, сухофрукти НЕ мають жодної інформації про їхній термін. Нажаль немає функції "додати фото", але ж сподіваюсь на вашу відповідь.
З повагою Олександра Степанченко.
З порушеного Вами питання радимо звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Телефон: 0532 54 57 59 (Полтава) 05361 7-37-37 (Лубни) E-mail: pol_gydpss@polvet.gov.ua Адреса: 36000 м. Полтава вул. Воскресенський узвіз, 7 37503 Полтавська область м. Лубни, вул. Лікарняна,11 До функцій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відноситься здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.
Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови