Просимо підтримати петицію!

Просимо мешканців Лубенської громади, усіх небайдужих підтримати активним голосуванням петицію про присвоєння звання «Героя України» (посмертно) капітану-лейтенанту ГЕРІХУ Владиславу Станіславовичу 19.08.1997 р.н., командиру малого броньованого артилерійського катера «ЛУБНИ», Дивізіону надводних кораблів Флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Владислав Станіславович народився 19 серпня 1997 року у місті Ревівка Камʼянського району, Черкаської області. Навчався у Смілянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. З дитинства був розумним, добрим, веселим і наполегливим, мріяв стати моряком. Закінчивши школу, вступив до Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія».

Після закінчення навчання був призначений командиром малого броньованого артилерійського катера «Лубни», який тоді базувався у Бердянську. Коли почалася повномасштабна війна, катер стояв у порту Маріуполя.  Після того, як борт отримав пробоїну і затонув, екіпаж приєднався до інших захисників Маріуполя і відійшов з ними на АЗОВСТАЛЬ. Звідти і потрапили в полон.

Загинув командир малого броньованого артилерійського катера «Лубни», капітан-лейтенант ВМС ВЛАДИСЛАВ СТАНІСЛАВОВИЧ ГЕРІХ 9 липня 2022 року у колонії Оленівка, Донецької області.

Йому було лише 25 років… Але за своє таке коротке життя він встиг отримати відзнаку Командувача Обʼєднаних Сил ЗСУ «Козацький хрест» ІІІ ступеню та був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Поховали героя на Черкащині, на малій батьківщині.

Просимо підтримати петицію та долучитися до голосування за посиланням:https://petition.president.gov.ua/petition/205852?fbclid=PAAaYXv7zkJLUexvxKOsM4KiENMXx10kKec0t3qehHXf3UsBTo-eBRRAjZEDU_aem_AfJiswwv4Jos3XB-SuLBuhnwc2VxuVD903G2Bigtzg1kTGkN_pvhmPsSXoRzdEzIAbY%23

Герої не вмирають! Вони вічно житимуть у нашій пам’яті!

kater21082023

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови