Нагородження переможців конкурсу «Екологічні ініціативи Полтавської області»

12 жовтня на території Полтавського художнього музею Віктора Васильовича Бажана відбувся централізований захід «ЕкоDAY1.0» у рамках обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки».

Під час заходу Олександр Лемешко – заступник голови Полтавської обласної ради та Тарас Миколайчик – заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації. нагородили переможців конкурсу «Екологічні ініціативи Полтавської області». Також для учасників було організовано ознайомчу екскурсію по музею, майстер-класи з виготовлення екопідставок, ключниць та виступи менторів, де обговорили креативні та потрібні ідеї майбутніх проєктів.

Загалом у 2023 році для участі у екоініціативах було подано 91 проєкт з 39 територіальних громад Полтавської області.

Нагадаємо, що до переможців цього конкурсу з п’яти поданих увійшли три проєкти, які подали мешканці нашої громади:

«Екологічне збереження водних ресурсів басейну річки Сула в межах Лубенської територіальної громади» - автор Євгеній Якименко;

«ЕкоЛаб» на шкільному подвір’ї Лубенської ЗОШ І-ІІІ ст. №8» - автор Олександра Ващенко;

«Освітній екоосередок для здобувачів освіти Лубенської спеціалізованої школи №6» - автор Валентина Пруднікова.

Завдяки участі у цьому конкурсі з обласного бюджету на реалізацію проєктів-переможців буде залучено 681,774 тис. грн.

Саме завдяки невпинному прагненню жителів громади у розв'язанні проблем стану довкілля, які існують на території Лубенської територіальної громади, за підтримки Полтавської обласної ради та місцевої влади є можливим відновлення та збереження екології населених пунктів громади.

Тож щиро вдячні переможцям конкурсу «Екологічні ініціативи Полтавської області» за небайдужість, ідеї та активну участь у розв'язанні екологічних проблем на території громади. Адже мешканці громади – саме та рушійна сила, яка зможе розвивати нашу громаду надалі.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови