«Забуттю не підлягає»: до роковин трагедії у Засульському яру

16 жовтня Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко взяв участь у покладанні квітів до скорботної Мінори, на місці розстрілу нацистами лубенців єврейської національності у роки Другої світової війни.

У заході також взяли участь: секретар міської ради Маргарита Комарова, члени місцевої єврейської громади, представники громадськості, школярі.

Багато років поспіль громада повертається до цього пам’ятного місця знову і знову, на чергові роковини трагедії у Засульському яру. 16 жовтня 1941 року тут було вбито 4 тисячі мирних лубенців-євреїв.

У 2001 році над урвищем у Засуллі була встановлена велична Менора – єврейський семисвічник, поряд – плити, на яких викарбувані прізвища загиблих.

Роздумами про наслідки Голокосту поділився з учасниками заходу керівник єврейської громади Володимир М’якота, член цієї організації Геннадій Хенкін, (співавтор краєзнавчого видання  «Забуттю не підлягає»), директор опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради» Анатолій Савенков. Гармонійно вплітався в канву скорботного заходу виступ учнів цього навчального закладу.

Пам’ять про усіх невинних жертв вшановано хвилиною мовчання. Мітинг завершився покладанням квітів та встановленням лампадок до скорботної Мінори.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови