Вчилися шкільні психологи

17 жовтня  відбувся тренінг для шкільних психологів, який провели постійні партнери нашої громади  - Бюро гендерних стратегій і бюджетування. Метою цього заходу стало підвищення обізнаності шкільних психологів для роботи з дітьми й підлітками з питань рівності між жінками та чоловіками, нестереотипних гендерних ролей, взаємної поваги, вирішення конфліктів у міжособистісних стосунках без застосування насильства, запобігання насильству  за гендерною ознакою та права на особисту цілісність будь якої особи.

У ході тренінгу присутні на заході спеціалісти з’ясовували  різні питання. Що заважає нашому суспільству у сприйняті гендерної рівності? Чим зумовлене гендерне насильство, булінг.

Сучасні ризики в умовах війни спонукають нас, дорослих, ще більше піклуватися про створення безпечного середовища для дітей і підлітків. Обізнаність молоді у питаннях ГЗН залежить саме від нас. Тому дуже важливо оперувати не сухими визначеннями, а пояснити, дати розуміння  підліткам понять гендер і стать, гендерна рівність, гендерні стереотипи, види ГЗН та навички неконфліктного спілкування.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови