Візит партнерів проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на Полтавщину

19 жовтня на Полтавщині перебувала делегація наших партнерів – проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») на чолі з його керівником Габріелем Абрагамом. На зустрічі в Полтавській обласній військовій адміністрації відбулася презентація аналітичного порталу – онлайн платформи з інформацією про область, який був розроблений Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» для підвищення управлінської та адміністративної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні.

Дорогою з обласного центру делегація відвідала й наше місто. Представників проєкту цікавило, у першу чергу, яким чином використовується надане громаді у рамках партнерства обладнання.

Нагадаємо, що угода про партнерство між Лубенською територіальною громадою та Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» було підписано ще у листопаді 2021 року. За час співпраці наша громада отримала від партнерів небачену за обсягами підтримку як у вигляді консультацій, семінарів, тренінгів, так і у вигляді техніки та обладнання, загальна вартість якого на сьогодні становить більше 11 млн. грн.

Делегацію у складі керівника проєкту Габріеля Абрагама, керівниці компоненту з питань місцевого самоврядування Галини Семенець, фахівця з просторового планування Катерини Степчук та старшого перекладача Романа Проскуренка зустрічала начальник КП «Лубни-водоканал» Алла Косолап та головний інженер підприємства Євген Якименко.

Саме це підприємство отримало від проєкту два дизельні генератори потужністю 125 КВА (100 кВт) для водозабірних майданчиків № 1 та № 3, які забезпечують водопостачанням більшу частину населення міста Лубни, та сучасний екскаватор JCB 3CX SITEMASTER. Завдяки отриманому обладнанню створені можливості для безперебійної роботи підприємства та забезпечення міста водою на період довготривалого відключення електроенергії.

Алла Андріївна ознайомила гостей з роботою водозабірних майданчиків, продемонструвала встановлене обладнання та висловила щирі слова подяки команді та керівництву Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за надану допомогу та підтримку, яка у такі складні часи є як ніколи актуальною та безцінною.

Приємно відзначити, що представники проєкту залишилися задоволеними тим, що надане обладнання стало громаді у нагоді та використовується за призначенням.

Тож ще раз від усієї громади дякуємо Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за підтримку та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю задля розвитку нашої громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови