Слідами духовних скарбів нашого краю

Днями працівники Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Стеллецького відвідали  Калайдинцівський краєзнавчий музей. Експозиції музею вразили присутніх масштабністю і гарною підбіркою робіт. Кожен експонат створює свою атмосферу, затишок і дарує піднесення.

Головний пріоритет краєзнавчої роботи, що проводиться в Калайдинцівському ліцеї - це знати історію свого села, свого краю, своєї родини, берегти і примножувати традиції своїх дідів і прадідів, зростати не байдужими людьми, бути патріотами своєї України.

Тож у стінах музею відвідали зал «ДУХОВНІ СКАРБИ НАШОГО КРАЮ», доторкнулися серцем до українських оберігів, національних старожитностей, самобутніх речей домашнього вжитку. Найбільше вразила кімната, присвячена нашим героїчним Захисникам і Захисницям.

Загалом експозиція увібрала у себе увесь біль сучасного українського світу: світу війни, сили духу, стійкості і болю. А разом з тим й утвердження життя, прагнення творчості у всі часи.

Особлива вдячність мудрому та справжньому патріоту України, чудовому другу, депутату Лубенської міської ради, Заслуженому вчителю України, директору Калайдинцівського ліцею Сергію Миснику за цікаву і глибокозмістовну екскурсію.

Висловлюємо  також велику подяку педагогічному та учнівському колективу й усім причетним до відтворення історичної долі с.Калайдинці.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови