Привітали працівників культури з професійним святом

9 листопада у приміщенні Центру культури та дозвілля відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Численні творчі колективи громади, працівників бібліотек, музею, галереї образотворчого мистецтва, - усіх причетних до свята вітав Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який відзначив, що саме завдяки творчим людям, залюбленим у власну справу, справжнім ентузіастам, культурно-мистецький простір Лубенщини завжди залишається на високому рівні. Взагалі в цьому розумінні наша громада має гідний потенціал, адже серед всебічно обдарованої різними талантами творчої спільноти є цілі родини, які передають любов до пісні, до художнього слова чи до ремесел, із покоління у покоління.

Привітав численну армію присутніх колег начальник Управління культури та мистецтв Юрій Литовченко, який очолює галузь понад 30 років. Він зауважив, що життя артистів - це не лише суцільне свято, як може здаватися, адже дуже часто доводиться проводити жалобні церемонії, пов’язані з похованням полеглих у боях за Україну земляків, й загалом життя творчих колективів не є відірваним від реалій та турбот сьогодення.

Принагідно Юрій Миколайович висловив вдячність міській раді за підтримку сфери, адже завдяки допомозі у фінансуванні з боку керівництва громади, вдається проводити ремонти сільських будинків культури, бібліотек та інших закладів.

З нагоди професійного дня Почесною грамотою Лубенського міського голови відзначили директора Центру культури та дозвілля Інну Скибу та заступника директора Центру Любов Стеценко.

Також грамоти виконавчого комітету з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва отримали численні аматорські колективи, їхні керівники, працівники сільських бібліотек та справжні фахівці своєї справи.

Насамкінець винуватці події презентували відеоматеріал, що розповідає про трудові, творчі будні артистів Лубенщини та подарували усім присутнім на урочистостях чудову патріотичну пісню про Україну.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови