Народна пісня донатить на ЗСУ

«Пісня - душа народу» - таку назву мав фестиваль української народної пісні, що проходив у кінотеатрі «Київська Русь» в рамках благодійної допомоги Збройним Силам України.

Захід відбувся на благодійних засадах: за ініціативи  БФ «Спільні справи»  (керівник Катерина Скуратовська) лубенці долучилися до збору коштів для придбання  технічних засобів на потреби наших захисників лубенців, бійців 147 батальйону 116 бригади. Головне сьогодні – підтримати ЗСУ, які стоять на заваді ворогам на сході, - наголосив лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.

Участь у фестивалі взяли майже 200 самодіяльних артистів, прозвучало більше 30 пісень у виконанні аматорів сцени Центру культури і дозвілля та його структурних підрозділів, а також закладів культури Новооржицької, Ромоданівської та Оболоньської громад.

 Автентичним виконанням вражали справжні корифеї - колективи «Діброва» та «Яворина» філій Тишківський СБК та Солоницький СК Центру культури і дозвілля, і молоді, але вже знані  виконавці: ансамбль «Україночка» філії Оріхівський СБК та гості з Новооржицького будинку культури  гурт «Фолк дотерс».

Глядачі перейнялися справжнім колоритом українських пісень: ліричних і жартівливих, мрійливих і запальних, тужливих і ніжних. Ведучі Анатолій Куценко та Наталія Гладишевич тепло вітали всіх виконавців, які вкладали свою майстерність, аби передати  справжню душу української пісні.

Не оминули фестиваль і імениті артисти: на перемогу заряджали  послідовниця  Раїси Кириченко, талановита співачка Наталія Шинкаренко та заслужений артист України Олексій Похвала.

Кожен колектив отримав подяку за популяризацію української народної пісні та найприємнішим подарунком для учасників стали гучні овації в залі та щира вдячність глядачів.

Надзвичайної краси  і атмосферності фесту додала благодійна виставка-ярмарок робіт майстрів народної творчості, організована Управлінням культури і мистецтв. Свої роботи цього дня представили Пишна Тетяна, Надія Швецова та Олена Рябко (с.Вільшанка), Круцьких Ніна (с.Оріхівка), Пікалова Тетяна (с.Засулля), Букало Олена (м.Лубни), Фенько Надія (м.Лубни), Клімок Алла та Ушкань Світлана (с.Новаки), Ольга  Мирошниченко (м.Лубни),  Шпегель Віка (м.Лубни), Марина Сацура (м.Лубни). Роботи своїх талантів презентували також колективи Публічної бібліотеки імені Володимира Малика та Лубенського краєзнавчого музею імені Г.Я. Стеллецького.

Шановні митці, дякуємо, що іскра Божа, подарована вам, також нині працює на допомогу!

Фестивальні солодощі від Лубенського професійного ліцею (керівник Юрій Денисенко) та мікрорайону № 6 (секретар Катерина Скуратовська) дивували своїм різноманіттям та не залишили нікого байдужим.

Дякуємо всім, хто долучився!

Віримо у наші Збройні Сили України!

Дякуємо нашим воїнам за кожен прожитий день у вільній Україні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови