Із чергового засідання виконавчого комітету

23 листопада відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лубенської міської ради, яке проводив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. На порядку денному – 25 запитань, включаючи ті з них, що містили обмежений доступ.

Напочатку виступив начальник Управління, начальник відділу благоустрою Управління житлово-комунального господарства Олександр Яременко з інформацією про затвердження Порядку надання фінансової підтримки об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам з капітального ремонту житлових будинків та з питанням щодо затвердження переліку об’єктів поточного ремонту асфальтобетонного покриття вулиць на 2023 рік в новій редакції. Рішення прийняті.

Проєкт рішення про затвердження вартості харчування учнів закладів загальної середньої та вихованців закладів дошкільної освіти представив начальник управління освіти Мирослав Костенко, що також було прийнято. Проголосували члени виконавчого комітету та  затвердили Положення про Громадську раду при виконавчому комітеті Лубенської міської ради після пояснень щодо цього начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віти Коваленко.

Про надання соціальних послуг за рахунок бюджету коштів розповіла та запропонувала підтримати відповідний проєкт рішення директор територіального центру соціального обслуговування Наталія Сухонос.

Крім того, у розрізі питання про надання соціальних послуг за рахунок бюджету коштів, жваво обговорювалися аспекти реалізації експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя (йдеться про ініціативу Мінветеранів запроваджувати інститут помічника ветерана, як складової системи переходу від військової служби до цивільного життя. Проєкт стартував з 1-го липня 2023 року відповідно до постанови КМУ від 19.06.2023 року №652). Своєю чергою затверджено розпорядження Лубенського міського голови «Про створення комісії з проведення співбесіди з відбору кандидатів у помічники ветерана у Лубенській міській територіальній громаді», розроблене відповідне Положення про створення такої комісії, робота у цьому напрямку триває.

 Тож на численні запитання членів виконкому з приводу цього  відповіли: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, в.о. директора Лубенського міського центру соціальних служб Інна Піддубна, начальник управління соціального захисту населення Віктор Щербак.

Крім того, упродовж засідання  погоджено рішення про оголошення Дня жалоби в Лубенській територіальній громаді. Виконком вирішив оголошувати Днем жалоби день проведення прощання та поховання військовослужбовців у Лубенській громаді, а на знак скорботи за загиблими у такі дні рекомендується обмежити проведення розважальних заходів та звучання розважальної музики у будь-яких місцях, включно громадський транспорт.

Крім цих питань, активно обговорювався й проєкт рішення щодо укладення договорів користування місцем для розміщення зовнішньої реклами (стосовно цього міський голова дав окремі доручення відділу містобудування та архітектури).

Розглянуто й ряд інших питань:

про затвердження переліку назв зупинок маршрутного пасажирського транспорту;

про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами;

про розміщення об’єктів сезонної торгівлі та укладання договору земельного строкового сервітуту;

про внесення змін до рішення виконавчого комітету Лубенської міської ради від 27.01.2021р. №9  «Про затвердження комісій виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» та решта, що увійшли до порядку денного.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови