Лубни - учасник проєкту «Міста і громади вільні від домашнього насильства»

21-22 листопада у Києві відбулася координаційна зустріч керівників міст та громад – учасників Проєкту «Міста і громади вільні від домашнього насильства». Наша громада є учасником цього проєкту, тож на зустрічі був присутній і Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.

Підтримуючи стратегічний напрямок Уряду України з запобігання та протидії домашньому  та гендерно зумовленому насильству та захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства, а також визнаючи, що ключову роль у реалізації положень оновленого законодавства відіграють міста та громади України, у травні 2020 року UNFRAрозпочав проєкт «Міста і громади вільні від домашнього насильства» за підтримки урядів Канади та Великої Британії.

Усього свої заявки у 2020 році для участі у проєкті подали 32 українські міста, з котрих, 15 стали містами-партнерами проєкту на 2020-2023 роки, а саме:  

Вінниця, Дніпро, Київ, Костянтинівка, Краматорськ, Кременчук, Львів, Мелітополь, Миколаїв, Одеса, Покровськ, Полтава, Сєвєродонецьк, Харків, Херсон.

У 2021 році завдяки урядам Великої Британії та Канади проєкт розширив підтримку у розбудові місцевих систем запобігання та протидії насильству.  У квітні був проведений конкурсний відбір ще 15 територіальних громад з усіх областей України. Зі 117 поданих заявок, містами й громадами-партнерами проєкту на 2021-2024 роки стали:

Авангард, Біла Церква, Добропілля, Запоріжжя, Калуш, Кропивницький, Лубни, Маріуполь, Рокитне, Старокостянтинів, Тернопіль, Ужгород, Хорошів, Хотин, Черкаси.

 Тож на зустрічі в Києві керівники міст і громад обмінялися думками, щодо реалізації проєкту, разом шукали шляхи вирішення проблем, що виникають, познайомилися з кращими практиками та роботою спецалізованих служб підтримки осіб постраждалих від насильства.

Реалізація проєкту триває і у нашій громаді. 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови