Стартувала  міжнародна акція «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства»

26 листопада  стартувала  міжнародна акція «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», що триватиме до 10 грудня. Цьогоріч акція розпочалася забігом «Acting for survivors», який відбувся у дитячому парку ім. О.Донченка.

Головною метою проведення забігу є привернення уваги до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. До участі у забігу долучилися заступниця лубенського міського голови Ірина Харченко, студентська молодь Лубенського медичного фахового коледжу, Лубенського лісотехнічного коледжу, учні закладів освіти громади та інші небайдужі громадяни.

Також запрошуємо мешканців та гостей міста ознайомитися з активністю «Кроки до допомоги». Активність «Кроки до допомоги» покликана продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею – це прості та важливі кроки. У дитячому парку ім.. О.Донченка до 10 грудня будуть розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих та інше.

Запрошуємо активних користувачів соціальних мереж підтримати акцію на своїх сторінках. Адже на фінальній табличці можна знайти посилання на Insta-маску та рамку для фото на Facebook. Очікуємо на активні публікації, відгуки та заклики доєднатися.

Просимо всіх долучатися до активності на знак підтримки та солідарності до осіб, які знайшли сили та підтримку вийти з кола насильства. Віримо, що участь в цій активності допоможе якнайбільшій кількості людей дізнатися про те, що насильство не потрібно терпіти та допомога поруч.

Захід організований Лубенська міська рада, UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada toUkraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови