Долаємо наслідки негоди, закликаємо бути пильними та обережними!

Як і повідомлялося попередньо, 26-30 листопада на території Полтавській області спостерігаються складні погодні умови  - ІІ помаранчевого рівня небезпечності.

Це  призвело до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах. Комунальні служби громади активно працюють над  розчищенням снігових  заметів та заторів на дорогах.

 Так станом на цей час до робіт з розчищення вулиць та доріг залучено:

 17 одиниць комунальної техніки (12 місто, 5 село) та 75 осіб з-поміж комунальних підприємств (21 особа по селах, 54 місто).

Використано: близько 50 м куб. посипкового матеріалу.

Також працює 3 одиниці підрядної організації з утримання доріг обласного значення.

Основні проблеми по місту Лубни - це припарковані транспортні засоби на узбіччі та інтенсивний рух автомобілів по місту.

У разі ускладнення руху – звертайтеся до диспетчерських служб:

067-400-6080 (державні дороги);

050-015-0233 (місцеві дороги);

053-617-1432 (комунальні дороги).

Ситуація з електропостачання контрольована, проте 6 ліній електропередач 10 кВт відключені від електропостачання, 7 населених пунктів залишається без світла. 

Підприємство Лубенська об’єднана філія «Полтаваобленерго» знаходиться в режимі посиленої роботи, основна проблема, що перешкоджає працювати - під'їзд до місця пошкодження.

Проте, комунальними, автодорожніми  службами вживається усі можливі заходів для розв’язання проблеми.

Якщо у Вас виникли проблеми з енергопостачанням – звертайтеся до Колцентру обленерго за телефонами:

097-202-0207;  093-170-2533;

053-251-0910;  050-305-9910.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, нагадуємо про необхідність:

- водіям утриматись від керування транспортними засобами, а у разі нагальної необхідності - суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та порядку дій при ожеледиці.

- виїжджати на автомобілі, обладнаному предметами, необхідними для виживання – лопатою, сніговими ланцюгами, ліхтариками, спальними мішками, запасом продуктів тощо;

- не залишати авто на ніч на узбіччі - це унеможливлює якісне очищення комунальними службами міста доріг від снігу та ожеледі.

- правильно підбирати одяг та взуття перед виходом на вулицю, обмежити переходи на далеку відстань, особливо в нічний час; найлегше піддаються впливу холоду особи, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння;

- під час перебування на вулиці при сильних опадах снігу, поривах вітру намагатися не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження;

- бути обережним під час пересування в ожеледицю. Слід користуватися взуттям із підошвою з мікропористої чи іншої м’якої основи та без високих підборів. Людям похилого віку та вагітним жінкам слід бути особливо обережними в ожеледицю та не виходити на вулицю без супроводу. Якщо через деякий час після падіння ви відчули біль у голові або в суглобах, нудоту, або якщо утворилися пухлини, слід невідкладно звернутися до лікаря в трампункт.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови