У бібліотеці ім В. Малика провели математичне ерудит-лото

Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика не стоїть осторонь жодних культурно-просвітницьких чи творчих проєктів. Цього разу працівники книгозбірні долучилися до проведення в Україні Року математики.

 З метою покращення якості вивчення математики в Україні, 2020/2021 навчальний рік оголосили Роком математичної освіти. Метою проведення Року математики є створення можливостей для рівного доступу українських школярів до сучасної та якісної математичної освіти та формування у них належного рівня математичної компетентності. Також це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх громадян країни.

Свою місію наші бібліотекарі вбачають у тому, щоб популяризувати математичну науку за допомогою гри та книги, які б зацікавили дитину, допомогли

Для своїх допитливих юних читачів працівники бібліотеки підготували незвичайне ерудит-лото «Скарби математики». Діти взяли активну участь у веселих та цікавих іграх математичної тематики. Разом з бібліотекарем вони розв'язувати логічні задачі, відгадували ребуси, складали пазли та зірчатий багатогранник, грали в Мадагаскарські шашки та об’ємні хрестики-нулики. Бібліотекар Лариса Гончарук розповіла учасникам ерудит-лото про геометричні фігури та гармонію в природі, про пропорційну будову речей навколо нас та презентувала нові сучасні видання з даного предмету, які отримала бібліотека за «Програмою поповнення фондів публічних бібліотек» від Українського інституту книги.

Захід пройшов динамічно та змістовно, а світ математики став для всіх ближчим та цікавішим.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови