Відбулася VІ Всеукраїнська історико-краєзнавча онлайн-конференція учнівської молоді

26 березня відбулася VІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття в онлайн-форматі, яку провів Черкаський обласний центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді. У конференції брало участь близько 300 учасників із 24 регіонів України.

 Полтавську область, а зокрема Лубни, представляли учні 9-Б класу Лубенської ЗОШ I-III cт. №1, вихованці гуртка «Спортивний туризм» ДЮКСОТ «Валтекс», під керівництвом методиста Миколи Полонського та вчителя географії ЗОШ №1 Вікторії Чорнухи.

Конференція проводилася у чотирьох секціях, у трьох із них брали участь вихованці гуртка, презентуючи власні дослідження.

У секції №1: «Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи». Вікторія Ступка представляла пошукову роботу «Події Української революції на Лубенщині», яка чітко і зрозуміло виклала матеріал та дала вичерпні відповіді на питання учасників конференції.

У секції №2:«Історичні постаті у процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності». Доповідачі - Євген Педрига та Павло Якименко, представляли роботу за темою «Лубенські дороги солдата Василя Стуса».

У секції №4: «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями». Єлизавета Давиденко презентувала пошукову роботу на тему «Кам’яний потік і Лубни: поряд протягом століть» під час якої цікаво подала матеріал, спираючись на проведене комплексне краєзнавче дослідження річки Кам’яний потік.

Цікавою і змістовною була онлай- конференція, яка і для бібліотекарів Лубенської міської бібліотеки для дорослих ім.В.Леонтовича також була досить інформативною і пізнавальною. Завдяки методисту ДЮКСОТ «Валтекс» Миколі Полонському ми також доторкнулися до історико-культурної спадщини нашого міста.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови