З Днем святого Миколая!

6 грудня в Україні вперше  відзначають День святого Миколая за новоюліанським календарем (за старим календарем свято відзначали 19 грудня).

Тож щиро вітаємо громаду з поверненням до старих, добрих традицій! Цьому святу налічується вже багато століть. На українські землі шанування святителя Миколая прийшло разом з християнством і набуло значного поширення.

Як відомо, День святого Миколая традиційно розпочинає цикл зимових свят в Україні. Це велике церковне свято і улюблений день дітлахів, яким святий приносить подарунки і солодощі.

Вважається, що Святий Миколай є опікуном подорожніх, моряків і рибалок. Адже згідно з житієм, святий неодноразово приходив на допомогу людям під час стихійного лиха. Також він є захисником і бідних, скривджених, несправедливо засуджених.

Тож нехай Святий Миколай принесе Україні такий довгоочікуваний мир, додасть нашим воїнам сили та снаги для якнайшвидшої перемоги, а найменшим мешканцям громади дарує відчуття свята та щасливе дитинство! Сьогодні ми повертаємо наші одвічні традиції, повернемо й  рідні землі, мир та спокій у державі!

З Днем святого Миколая, громадо!

Довідково. Православна церква України 1 вересня, з початком церковного новоліття, перейшла на новоюліанський календар. Тож день Святого Миколая відтепер святкують 6 грудня, Святвечір – 24 грудня, Різдво Христове – 25 грудня, Богоявлення (Водохреще) – 6 січня.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови