Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, влада громади разом з ліквідаторами зібралися на особливому місці, - біля пам'ятного знаку "Лубенцям-учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС". Як і багато років поспіль, тут вшановували героїв, які багато років тому зупинили розбурханий радіаційний атом.

Серед присутніх на заході: перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв, голова Лубенської РВА Сергій Сіряченко, голова районної ради Тетяна Качаненко, керуюча справами виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлія Білокінь, депутат обласної ради Наталія Сухонос, а також очільники  та члени чорнобильських організацій Лубенщини, вдови.

Голова громадської організації ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак згадав велич подвигу багатьох земляків- побратимів нашої громади, здоров’я  яких було підірвано через радіаційне опромінення в зоні відчуження, під час ліквідації страшної техногенної катастрофи. Також  він повідомив, що за межу вічності вже відійшло 1 203 ліквідатори, пам’ять про яких житиме вічно.

Перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв відзначив, що День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – це сумна, але дуже важлива дата, бо вона нагадує нам про трагедію, яка ніколи більше не повинна повторитися. Поряд з цим, це день данини пам’яті тисячам справжнім героям, які зупинили техногенну катастрофу.

Про важливість збереження пам’яті та належного пошанування чорнобильців-ліквідаторів  говорили голова Лубенської РВА Сергій Сіряченко та голова районної ради Тетяна Качаненко.

Хвилиною мовчання вшановано усіх ліквідаторів, які відійшли за межу життя, до пам'ятного знаку "Лубенцям-учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС" покладено живі квіти.

Традиційно тематичний захід закінчився біля пам'ятної стели на честь померлих ліквідаторів, що на  на Зажур-горі, де з коротким словом виступила голова ЛМГОІ "Ветерани Чорнобиля " Лариса Погребняк та де також поклали квіти.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови