«Догляд вдома» –  послуга, на яку чекають

Працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради постійно проводиться робота щодо виявлення та постановки на облік для подальшого обслуговування пенсіонерів та осіб з інвалідністю, надання відповідних соціальних послуг. Та найбільш затребуваними залишаються соціальні послуги «догляду вдома».

Соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома опікувалися 794 особами похилого віку та особами з інвалідністю, продовжуючи надавати послуги з купівлі та доставки товарів і медикаментів, оплати комунальних послуг, отримання пенсій та соціальних допомог, приготування їжі, прання білизни, прибирання житла, купання і т.д. В умовах воєнного стану особлива увага емоційному стану та підтримці підопічних. Людей поважного віку необхідно вислухати та заспокоїти, приділити їм увагу та турботу.

У зимовий період часу соціальні робітники, окрім основної роботи, посилено допомагають своїм підопічним з очищенням снігу на подвір’ях та надають допомогу у розпалюванні пічного опалення дровами.

Відповідній категорії підопічних на дому надаються послуги перукаря, а соціальні працівники забезпечують прання одягу та білизни при відділенні, організації надання адресної натуральної допомоги, а послуги масажу забезпечуються медичною сестрою відділення денного перебування. Проводиться робота мультидисциплінарною командою.

Вже протягом трьох років відповідні послуги надаються на безоплатній основі, відповідно до рішень виконавчого комітету Лубенської міської ради.  У 2024 році від оплати послуг будуть звільнені пенсіонери та особи з інвалідністю нашої громади. Якщо пенсіонер самотній, не має дітей або діти проживають за межами міста чи за кордоном, запрошуємо до відділення допомоги вдома Територіального центру за адресою проспект Володимирський,37. Для отримання консультації звертайтеся за телефоном 62-057.

Заступник директора Територіального центру

 Жанна Даценко

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови