На Лубенщині перебував голова Полтавської ОВА Філіп Пронін

Сьогодні на Лубенщині з робочим візитом перебував голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін. Його зустрічали та супроводжували Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та голова Лубенської районної військової адміністрації Сергій Сіряченко.

Лубенщина може пишатися і чудовими фермерськими господарствами, і успішними промисловими. Тож, голова ОВА ознайомився з роботою фермерського господарства «ЕКО-КРАЙ», яке своєю якісною продукцією вже відоме далеко за межами Лубенщини. З роботою господарства гостей познайомив його директор Валерій Орошан. Він розповів, що ФГ «Екокрай» вирощує натуральні фрукти, овочі та ягоди на чистих полях Полтавщини. Висаджено – 20 сортів яблук, 9 сортів груш, 7 сортів сливи, а також персики, черешні та абрикоси, і широкий асортимент ягід – жимолость, суниця садова, малина, ожина, чорна смородина, порічка, аґрус. У 2019 році додали овочі: помідори, огірки, морква, столовий буряк, капуста, гарбузи. у процесі вирощування культур застосовуються добрива і засоби захисту, дозволені в органічному землеробстві. Розвивається й переробка власної продукції.

Гості завітали також на завод «Лубнимаш» Будівництво елеваторів – це спеціалізація цього приватного підприємства. «Наш завод оперативно вирішує завдання будь-якої складності. Будівництво елеваторів в Україні набирає активних темпів і не перестає розвиватися й вдосконалюватися. Ми робимо все, щоб елеваторна техніка відповідала головним європейським вимогам і тому створюємо виключно високоякісну продукцію», - говорили власник підприємства Володимир Кудрик та його директор Юрій Плескач.

Корисним і важливим був і візит на АТ «ЛУБНИФАРМ».  Основним напрямком цього підприємства є розробка і виробництво готових лікарських засобів. Номенклатура складає понад 100 найменувань та має широкий спектр фармакологічної дії та велику різномаїтість лікарських форм. В умовах повномасштабної війни, яку веде Україна за свою незалежність важко переоцінити важливість такого підприєсмва. З його роботою ознайомила директор Світлана Ващук.

Філіп Пронін, Олександр Грицаєнко та Сергій Сіряченко обговорили важливі питання життєдіяльності Лубенської громади та подальші шляхи співпраці з обласною військовою адміністрацією.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови