Втрачаємо... Болить... Сумуємо....

Знову біда на Лубенщині. Знову сльози й розпач краять серця земляків й заставляють холонути душу…

30 грудня 2023 року в районі н.п. Іванівка Донецької області у результаті мінометного обстрілу, гідно виконавши військовий обов’язок, загинув наш земляк - старший стрілець-оператор штурмового батальйону, молодший сержант САЄНКО ВАЛЕНТИН ГРИГОРОВИЧ.

Валентин Григорович народився 21.08.1981 року у м. Лубни. Середню освіту здобув у Лубенській загальноосвітній школі №2.  Пізніше, у 2003 році,  закінчив Харківський інститут соціального прогресу за спеціальністю «економіка».

Працював в охоронному агентстві у м. Київ, займався підприємницькою діяльністю.

Однокласники, сусіди, друзі Валентина пам’ятають його як надзвичайно чуйну й добру людину. Він завжди відгукувався на будь-які прохання, вмів співчувати й завжди приходив на допомогу в біді. Був чуттєвим і романтичним, писав вірші. Любив Україну, своє місто й дім. Тому, без вагань рушив захищати від російської навали навесні 2022 року, так, як колись його батько боронив Україну від наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС. Валентин Григорович чесно й відважно воював майже 2 роки, сподівався у лютому приїхати в Лубни у відпустку. На жаль, тепер він тут навічно. Вороги не дали здійснитися його мрії про свій затишний дім, сім’ю, дітей…

Наші щирі співчуття й доземний уклін матері героя, яку він трепетно і ніжно любив.

Вічна і світла пам’ять Захиснику! Царство небесне!

Прощання з САЄНКОМ Валентином Григоровичем відбудеться 19 січня о 12 годині на Володимирському майдані у Лубнах.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови