Оперативна інформація станом на ранок 24.01.2024 р.

Слава Україні! Розпочалася 700-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 48 ракетних та 112 авіаційних ударів, здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Минулої доби російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 6 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 ворожий дрон.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 зенітно-ракетних комплексах та 1 пункту управління противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 5 балістичних ракет «Іскандер-М», 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 засобах ППО, 9 артилерійських засобах та 1 станції радіоелектронної боротьби противника.

Станом на ранок 24 січня 2024 року ситуація на території Лубенської громади стабільна та контрольована.

Сьогодні  відбудеться церемонія прощання із захисниками України, які віддали життя за мир на рідній землі – БОЙКОМ Віталієм Олександровичем (о 12 годині на Володимирському майдані у Лубнах), КЛЮШНИКОМ Віктором Івановичем (о 14 годині, за адресою: м. Лубни, вул. Анатолія Безроди, 6) та МІКОВИМ Іваном Миколайовичем (о 12 годині на майданчику біля будинку культури у с. Засулля). На території Лубенської громади 24 січня оголошено Днем жалоби. Віддаймо належну шану нашим героїчним землякам! Царство Небесне! Глибокі співчуття рідним.

Звертаємося до мешканців громади з проханням економно споживати електричну енергію. Вимикайте всі не критично важливі електроприлади. Допоможіть енергетичній системі України!

Крім того, через постійні атаки ворога на критичну інфраструктуру держави, попереджаємо й просимо мешканців не наражатися на небезпеку та обов’язково знаходитися в укриттях під час чергового оголошення повітряної тривоги. Будьте свідомими та обачними!

За рішенням Ради оборони області, з 5 квітня комендантська година триває з 00:00 до 04:00 години ранку. У цей час забороняється пересування населеними пунктами без документів, що посвідчують особу та спеціальної перепустки.

Цілодобові телефони міської ради: 71- 432, 066- 342- 27- 94

Слава нації! Смерть ворогам!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови