Проведено перевірку умов проживання дітей

З метою недопущення фактів порушення прав та законних інтересів дітей, в межах вимог постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 586 «Деякі питання захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), організовано перевірку умов проживання дітей, які знаходяться в сім’ях під опікою та сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Протягом березня 2021 року проведено 5 спільних рейдів служби у справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради, Лубенського міського центру соціальних служб, сектору ДОП ВП Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області по території громади.

Відвідали 12 опікунських сімей в яких виховуються 26 підопічних дітей.  За результатами перевірок встановлено, що опікуни, піклувальники виконують свої опікунські обов’язки в повній мірі, про що складені акти обстеження.

 Проінспектовано 26 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, де виховуються 45 дітей. У ході перевірки обстежувався санітарно-гігієнічний стан помешкання, забезпеченість дітей одягом та взуттям, продуктами харчування.

З батьками дітей  проведені профілактичні бесіди щодо створення належних умов утримання дітей; дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання; надані терміни для виправлення ситуації в родинах; батьки попереджені про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків,  з’ясовані причини та можливості надання родинам соціальної допомоги.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови