Із чергового засідання комісії з реалізації державної політики відновлення та збереження національної пам'яті Українського народу

8 лютого відбулося чергове засідання комісії з реалізації державної політики відновлення та збереження національної пам'яті Українського народу на території Лубенської територіальної громади. На її розгляд було винесено кілька питань.

Члени комісії підтримали рішення мешканців села Ісківці, які висловилися за те, щоб вулицю Першотравневу переіменувати на вулицю Героїв ЗСУ. Вулиці Першотравневій у Калайдинцях запропонують дати ім’я видатної землячки, уродженки цього села, поетеси «Розстріляного відродження» Галини Орлівни.

Саме ці назви запропонують затвердити депутатам Лубенської міської ради на найближчій сесії.

Крім того, комісія визначилася, що вулиця Корніяченка у селі Засуллі підпадає під дію Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Мешканці цього села ще мають час визначитися з варіантами нової назви. 

Нагадаємо, що відповідно до вказаного Закону всі необхідні зміни мають бути ухвалені органами місцевого самоврядування або військово-цивільними адміністраціями до 27 січня 2024 року.

Якщо на цьому етапі рішення не ухвалено, то з 27 січня по  27 квітня 2024 це мають зробити сільські, селищні, міські голови або особи, які здійснюють іхні повноваження. А після цієї дати (не пізніше 27 липня 2024 року - Голови обласних державних адміністрацій або особи, які здійснюють їхні повноваження.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови