До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з Афганістану, в центрі Лубен відбулося покладання квітів до пам'ятного знака воїнам-афганцям.

У заході взяла участь керуюча справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, представники Спілки ветеранів Афганістану, члени родин загиблих, члени чорнобильських організацій, віськовослужбовці, громадськість.

За підрахунками, протягом 10 років майже 150 тисяч українців пройшли через війну в Афганістані. Згідно зі статистикою, загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти, більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Тяжкі спогади та невигойні душевні рани залишилися у багатьох, кого не оминуло горнило афганської війни.

З коротким словом перед загалом виступив голова Спілки ветеранів Афганістану Валерій Биченко, він згадав полеглих краян-воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулися з чужої землі та побратимів, які відійшли у вічність протягом останнього часу.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих та поклали квіти до пам'ятного знака воїнам-афганцям.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови