Відкриття збірної виставки художників Лубенської громади

15 лютого у галереї образотворчого мистецтва відбулося відкриття збірної виставки художників Лубенської громади "Про що мовчать натюрморти". На ній були представлені полотна членів НСХУ Володимира Мірошниченка та Олександра Мірошніченка, Ігоря Рудя, Олексія та Оксани Іванюків з Пирятина, члена НСАУ Ірини Казакової. Дивували також роботи художників Олександра Даниленка, Миколи Хавкіна, Оксани Кочерги, Алли Демури, Діани Дриги з Оржиччини, Анатолія Шкурка з Миргорода, наймолодшої учасниці Софії Кіяшко та інших талановитих й знаних на Лубенщині майстрів пензля.

Відкрила захід ведуча Алла Литовченко, яка передала слово для привітання Лубенському міському голові Олександру Грицаєнку. Олександр Петрович відзначив розмаїтість палітри авторів презентованих натюрмортів та анонсував проведення у Лубнах й традиційної весняної виставки. Приємним моментом було вручення  нагороди – пам’ятної медалі «За оборону міста-героя Харків» художнику Володимиру Мірошниченку, адже він, як і багато інших сучасних митців, постійно долучається до підтримки воїнів ЗСУ за допомогою власної творчості.

Начальник управління культури та мистецтв Юрій Литовченко подякував усім присутнім художникам, які взяли участь у збірній виставці, зауваживши, що культурна еліта громади у такий скрутний для України час не лише впевнено тримає свій фронт, а й активно підтримує наших захисників.

Музичне тло для атмосферної збірної виставки художників "Про що мовчать натюрморти" створювали викладачі Лубенської мистецької школи Сергій Дуда та Ганна Василенко.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови