Важлива інформація від КП "Лубни-Водоканал"

Повірка лічильників води!

 Для усіх лічильників води установлено міжповірочний інтервал 4 роки, відповідно наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13.10.2016 № 1747 «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями».

Виробники приладів обліку гарантують повний середній строк служби лічильника не менше 12 років. Якщо водяні лічильники знаходяться в експлуатації тривалий термін, то по бажанню споживача він має право замінити його на новий.

На виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 року із структури тарифів КП «Лубни-водоканал» були вилучені витрати, що пов’язані з обслуговуванням та повіркою загальнобудинкових та індивідуальних засобів обліку води.

З 1 травня 2019 року відбулися зміни в законодавстві, а саме в частини 4 статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» визначено, що періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання  води в квартирах та будинках, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку.

Постановою Кабінету міністрів України № 412 від 05.04.2022 року було установлено, що позитивні результати періодичної, позачергової повірки та повірки після ремонту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, строк дії яких закінчився у період воєнного і надзвичайного стану та протягом місяця після його припинення чи скасування, чинні на період воєнного і надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування на всій території України або в окремих її місцевостях. На виконання даної постанови КП «Лубни-водоканал» проводив нарахування за послуги водопостачання згідно показів лічильників, навіть якщо у низ минув термін повірки.

07 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 440, яка набула чинності 4 червня 2023 року, згідно з якою, споживачі, у яких минув термін повірки лічильників, повинні зробити її протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду!

       Відповідно до п.2 ст.6 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» обслуговування та заміна вузлів розподільного обліку здійснюється за рахунок власників таких вузлів обліку.

        Абонентам, лічильники яких підлягають проведенню державній плановій повірці, починаючи з червня 2023 року КП «Лубни-водоканал» почав направляти повідомлення, де вказано, що їм необхідно виконати періодичну повірку засобу вимірювальної техніки (лічильника води). Роботи з опломбування та державної періодичної повірки виконуються на платних засадах.

Лубенці можуть самостійно обрати підприємство, що має відповідну ліцензію на діяльність з повірки  приладів обліку води або обрати для повірки сервіс КП «Лубни-водоканал». Повірка одного квартирного водолічильника Ø 15 мм на обладнані КП «Лубни-водоканал», за умови самостійного демонтажу після розпломбування спеціалістами підприємства, коштує – 125 грн. з ПДВ. Для оформлення проведення робіт з розпломбування та повірки лічильників  необхідно надати заявку за адресою вулиця Авіаторська,52 (відділ збуту).

Абоненти, при бажанні мають можливість замовити послугу бригади КП «Лубни-водоканал», що проводе роботи з демонтажу, повірки, монтажу та опломбуванню приладів обліку води. В такому випадку, необхідно лише подати відповідну заяву за адресою Авіаторська, 52 та оплатити послуги по демонтажу, монтажу (вартість - 400 грн/1ліч, 440 грн/2ліч), повірці (вартість 125 грн/1ліч) та опломбуванню лічильника (вартість 85 грн/1ліч). Усі подальші кроки по повірці лічильника будуть виконані працівниками КП «Лубни-водоканал». Абоненту лише потрібно забезпечити доступ до лічильника працівникам нашого підприємства, для розполомбування та демонтажу на державну повірку, а також, відповідно, для монтажу та перепломбування після повірки.

Звертаємо увагу, що вказані додаткові послуги (монтаж і демонтаж) не є обов’язковими, тож оплата вартості цих послуг необхідна лише в разі замовлення бригади КП «Лубни-водоканал» для демонтажу (зняття), монтажу (встановлення) та транспортування приладу обліку.  Отже, якщо абонент  знімає та встановлює (після повірки)  лічильник самостійно, то платити за послуги по демонтажу та монтажу не потрібно.

Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» засоби вимірювальної техніки, на які поширюється державний метрологічний нагляд, дозволяється застосовувати лише за умови, якщо вони пройшли повірку.

У разі невиконання періодичної повірки, лічильник абонента знімається з обліку, і відповідно до діючого законодавства розрахунок витрат за водопостачання та водовідведення буде здійснюватись на підставі загально будинкового лічильника, а в разі його відсутності - за нормативами водоспоживання та водовідведення. Згідно рішення Виконавчого комітету Лубенської міської ради Полтавської області № 130 від 25.05.2011 року «Про затвердження норм витрат води споживачами КП «Лубни-водоканал» норма споживання по місту Лубни:

  • для мешканців жилих будинків з централізованим водопостачанням, водовідведенням та з водонагрівачами становить 6,4м3/місяць на 1 мешканця, що в грошовому еквіваленті становить 369,02 грн.
  • для мешканців жилих будинків з централізованим водопостачанням, водовідведенням та централізованим підігрівом води – 6,06м3/місяць на 1 мешканця, що в грошовому еквіваленті складає 349,42грн.
  • для мешканців будинку приватного сектору з централізованим водопостачанням та водовідведенням становить 5,8м3/місяць на 1 мешканця, що в грошовому еквіваленті становить 334,43 грн.
  • для мешканців будинку приватного сектору з централізованим водопостачанням без централізованого водовідведення становить 5,8м3/місяць на 1 мешканця, що в грошовому еквіваленті становить 139,08 грн

         Порядок проведення повірки засобів обліку води м. Лубни

Загальна схема дій у випадку, якщо термін експлуатації лічильника(ів) перевищив 4 роки виглядає наступним чином:

1.Якщо абонентом отримано повідомлення, про те що лічильник води підлягає повірці потрібно з’явитися до КП «Лубни-водоканал» за адресою м.Лубни, вул. Авіаторська, 52 (прийомні дня: понеділок, середа, п’ятниця), в відділ збуту та подати заяву на розпломбування лічильника для його періодичної повірки (при умові якщо абонент вирішить замінити лічильник на новий при собі потрібно мати копію технічного паспорта на новий лічильник).

2.Дочекатися візиту контролера, який розпломбує лічильник та складе акт, де зафіксовано дані лічильника на момент розпломбування. Для спрощенної процедури можливе розпломбування на підставі відео, а саме: абоненту потрібно зробити відео фіксацію лічильника води в працюючому стані для перевірки робочого стану лічильника, при цьому потрібно, щоб були чітко видно показник та номер лічильника, цілісність опломбування.

3.Зняти лічильник самостійно та принести до КП «Лубни-водоканал» за адресою вулиця Авіаторська, 52. Оплатити квитанцію на оплату за послугу по повірці та дотримуватись подальших інструкцій працівників підприємства.        

4.Після проведення повірки представником водоканалу буде проведено повторне опломбування лічильника  та складено  акт, у якому будуть зафіксовані дані лічильника на момент опломбування.

Абоненти, при бажанні мають можливість замовити послугу бригади КП «Лубни-водоканал», що проводе роботи з демонтажу, повірки, монтажу та опломбуванню приладів обліку води. В такому випадку, необхідно лише подати відповідну заяву за адресою Авіаторська, 52 та оплатити послуги по демонтажу, монтажу, повірці та опломбуванню лічильника. Усі подальші кроки по повірці лічильника(ів) будуть виконані працівниками КП «Лубни-водоканал». Абоненту лише потрібно забезпечити доступ до лічильника(ів) працівникам нашого підприємства, для розполомбування та демонтажу на державну повірку, а також, відповідно, для монтажу та перепломбування після повірки.

Вартість послуг:

Демонтаж, монтаж – 400 грн/1ліч, 440 грн/2ліч

Повірка 1 лічильника – 125 грн

Опломбування лічильника – 85грн/1ліч, 112грн/2ліч

 

Звертаємо увагу, що вказані додаткові послуги (монтаж і демонтаж) не є обов’язковими, тож оплата вартості цих послуг необхідна лише в разі замовлення бригади КП «Лубни-водоканал» для демонтажу (зняття), монтажу (встановлення) та транспортування приладу обліку.  Отже, якщо абонент  знімає та встановлює (після повірки) лічильник самостійно, то платити за послуги по демонтажу та монтажу не потрібно.

 

Перелік будинків де абонентів з 01.02.2024 року переведено на норму споживання води через прострочений термін повірки водяного лічильника.

  1. Пр.Володимирський, 61
  2. Пр.Володимирський 63
  3. Пр.Володимирський 65
  4. Пр.Володимирський 27/49
  5. Пр.Володимирський, 95
  6. Пр.Володимирський 101
  7. Пр.Володимирський 115
  8. Пр. Володимирський 135
  9. Василенкове поле 35
  10. Василенкове поле 37
  11. Василенкове поле 45
  12. Монастирська 50
  13. Монастирська 65
  14. Є.Жука 9
  15. Є.Жука 14/1
  16. В.Стуса 4
  17. В.Стуса 7
  18. В.Стуса 9
  19. Олександрівська 147б
  20. Олександрівська 149а
  21. Олександрівська 200
  22. Прикордонників 60а
  23. Прикордонників 60б
  24. Прикордонників 62б
  25. Інститутська 15

Перелік будинків де абонентів з 01.03.2024 року буде переведено на норму споживання води через прострочений термін повірки водяного лічильника.

  1. Пр.В.Стуса, 15
  2. Вишневецьких, 7
  3. Вишневнцьких,9
  4. Пр.Володимирський, 106а
  5. В.Новікова, 17
  6. Індустріальна, 10а
  7. Індустріальна, 10б
  8. Індустріальна, 10в
  9. Індустріальна, 10
  10. Індустріальна, 12
  11. Є Жука, 20
  12. Січових Стрільців, 2
  13. Є Чикаленка, 20б
  14. Є Чикаленка, 20а
  15. Є Чикаленка, 16
  16. Тютюнника, 9
  17. Тютюнника, 10
  18. Тютюнника, 12
  19. Тютюнника, 14
  20. Тютюнника, 16
  21. Тютюнника, 19
  22. Я.Мудрого, 52/25
  23. Я.Мудрого, 50
  24. Я.Мудрого, 47а
  25. Я.Мудрого, 47/28
  26. Я.Мудрого, 46
  27. Я.Мудрого 44
  28. Я.Мудрого, 42
  29. Я.Мудрого, 36
  30. Я.Мудрого, 28
  31. Я.Мудрого, 19
  32. Я.Мудрого, 17а
  33. Я.Мудрого, 17б

Перелік будинків де абонентів з 01.04.2024 року буде переведено на норму споживання води через прострочений термін повірки водяного лічильника.

 

  1. Старотроіцька, 1
  2. Старотроіцька, 4
  3. Старотроіцька. 12
  4. М-н Володимирський, 6
  5. М-н Володимирський, 22/2
  6. М-н Володимирський, 24/1
  7. М-н Володимирський, 26
  8. Посульський узвіз,3
  9. Посульський узвіз, 5
  10. Посульський узвіз, 8
  11. Шевченка, 4
  12. Шевченка, 9
  13. Шевченка, 10
  14. Шевченка, 11
  15. Шевченка, 13
  16. Шевченка, 14
  17. Шевченка, 15
Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови