Відсутність маски – штраф!

21 листопада набув чинності закон, який запроваджує штрафи за перебування в громадських будівлях і громадському транспорті без захисних масок Днями закон був опублікований у парламентській газеті «Голос України». Закон набуває чинності на наступний день після оприлюднення.

Напередодні закон підписав президент Володимир Зеленський. Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила його шостого листопада.

Закон спрямований на запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед населення України.

Законом статтю 443   Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнено частиною другою, передбачивши адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок.

Згідно із Законом, «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» (тобто від 170 - 255 грн).

Законом також внесено зміни до статей 219, 221, 222, 236, 255 Кодексу з метою реалізації повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, що передбачені частиною другою статті 443 Кодексу, та реалізації повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо складання протоколів та розгляду справ про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 44 Кодексу.

vidsutnist maski shtraf

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови