Живе під сонцем любові Шевченкова весна

Саме таку назву мав літературно-мистецький захід, присвячений 210-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка. Всі, хто прийшов 8 березня до Центру культури і дозвілля, мали нагоду помандрувати стежками Шевченкових весен, зупинитися на галявинах багатожанрової творчості, зачерпнути натхнення з незамулених джерел його геніальності. Для читачів у фоє розташувалася книжкова виставка, підготовлена бібліотекою імені Володимира Малика.

Емоційні поетичні рядки великого Кобзаря з вуст Ісуса Чорнія, Дмитра Нечаєва, Івана Кошового, Ганни Мяченко та Володимира Матяша промовляли до нас пророчо і по-батьківськи, нагадували, якого ми роду, закликали до боротьби, укріплювали волю.

Ліричним відступом стала літературно-музична композиція «Любов, що розійшлася сном», підготовлена вихованцями театрального гуртка «Премʼєра» (керівник Ольга Петренко) та педагогами ЛЦДЮТУМ. Як живі поставали перед глядачами жінки, що в різні періоди часу ставали музою для Тараса, кожна зі своїм характером, зі своєю неповторною долею…

Звучали найкращі пісні на слова Тараса Шевченка  у виконанні Олени Мацак, Анатолія Куценка, ансамблю «Жайвір», Надії Клепач, ансамблів «Вербиченька», «Любисток», «Коліжанка». І традиційно, потужне виконання «Реве та стогне Дніпр широкий» хоровим колективом «Оберіг» стало завершальним акордом вечора.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови